Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Változatok Bartók színpadi műveire I-III. A fábol faragott királyfi nyomán / A csodálatos mandarin nyomán / A kékszakállú herceg vára nyomán

Változatok Bartók színpadi műveire I-III. - Keresztury Dezső, Gink Károly - Régikönyvek
Változatok Bartók színpadi műveire I-III. - Régikönyvek Változatok Bartók színpadi műveire I-III. - Régikönyvek
(0 vélemény)

Abban a nagy vállalkozásban, amellyel századunk elején a színre lépő magyar nemzedékek java-rétege meg akarta újítani az elmaradt országot, ismét egyforma szerep jutott a hazának meg az emberiségnek. Magyarországot megint a nagyvilágban is érvényes jelenséggé kellett volna formálni. De közben ez a nagyvilág is új arculatot öltött. Bartók Bélát az új szelek sodrása ragadta-emelte. A világvihar nem egy villáma az ő műveiben csattant el mennydörögve. A zeneköltő nemcsak a népzene addig el nem ért mélységeibe hatolt le, hogy anyanyelvéül válassza, vérévé tanulja annak a világnak valóságát, élményeit, kifejezőeszközeit, amelyben az általános emberi érzések és gondolatok, dallamok és hangzatok ősi tisztaságú forrásait találta meg. Eljutott a modern világ, a technikai civilizáció, a nagyvárosi zűrzavar hullámverésébe is. Jelen volt a zűrzavarban, részt vett a munkában, hogy ez új valóság indulatainak, kínjainak és felmagasztosultságainak megfelelő kifejezésformákat kikovácsolja.

Kiadó:
Gondolat
Kiadás éve:
1976
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
9632804023
Kötés típusa:
ragasztott papír dobozban
Terjedelem:
32+31+32 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 20.00cm, Magasság: 23.00cm
Súly:
1.15kg
Kategória:

Keresztury Dezső

1904 - 1996
Keresztury Dezső (Zalaegerszeg, 1904. szeptember 6. – Budapest, 1996. április 30.) Széchenyi-díjas író, költő, irodalomtörténész, kritikus, műfordító, egyetemi tanár, az MTA tagja. A Goethe Társaság magyar tagozatának elnöke.

Keresztury Dezső  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
legjobb ár
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 300 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...