Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Védett nők A fehér pestis

Védett nők - Herbert, Frank - Régikönyvek
(1 vélemény)

Az a bizonyos homokszem... Kocsiba épített pokolgép robban egy zsúfolt dublini utcán. Egy amerikai tudós, John Roe O'Neill, akinek felesége és gyermeke is a terrortámadás áldozatául esett, bosszútervet eszel ki. A molekuláris biológia fegyverével akarja megfékezni a civilizáció "gyilkos gépezetét". Az általa kidolgozott vírus csak a nőket pusztítja el - ám a járvány csakhamar irányíthatatlanná válik, s kezdetét veszi az emberiség hanyatlása.. Frank Herbert, a Dűne-ciklus világhírű szerzője Robert Merle Védett férfiak című regényének ellenpárját alkotta meg e könyvvel, mely lélegzetelállító thriller és gondolatébresztő science fiction is egyben.

Fordítók:
Kornya Zsolt
Kiadó:
Valhalla Páholy
Kiadás éve:
1993
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
963763245X
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
586 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Herbert, Frank

1920 - 1986
Frank Patrick Herbert (Tacoma, Washington, 1920. október 8. – Madison, Wisconsin, 1986. február 11.) sokoldalú amerikai sci-fi író, akinek érdeklődése és tudása számtalan területet érintett és ez regényein is megmutatkozik. Fő műve, A Dűne az egyik legösszetettebb és legsokrétűbb mű a világirodalomban. Ez a regénye ma sikeresebb mint valaha, és az elmúlt évek alatt több tucat nyelvre fordították le, és közel 20 millió példányt adtak el belőle. Elnyerte a Hugo- és a Nebula-díjat is.

Herbert, Frank  további könyvei

Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 500 Ft
akár 10%
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 500 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 02. 07. 13:26

    ELŐHANG
    Az írekben, akárcsak a többi népben, mélységes hatalomvágy rejlik: vágy az Uralkodók pozíciója után, ahonnan meghatározhatnák, mások hogyan viselkedjenek. Az írek esetében azonban ez az érzelem különleges formában jelentkezik. Ez abból ered, hogy minket megfosztottak ősi hagyományainktól – az egyszerűbb törvényektől, a társadalom magvát alkotó családtól és udvarháztól. A romanizált kormányzat számunkra kiábrándító. Az ilyen mindig az Uralkodók és az Alattvalók élesen elkülönülő rétegeire oszlik – persze az utóbbiak lényegesen többen vannak az előbbieknél. Az ilyesmi olykor kifinomult módon alakul ki, mint Amerikában, ahol lassan gyülemlett föl a hatalom, törvény törvényt követett, s mindez egy szűk körű elit érdekeit szolgálta, amelynek kizárólagos kiváltsága volt az igazságtalanság titkos nyelvének ismerete. Ne hibáztassuk az Uralkodókat. Ehhez az elkülönüléshez gerinctelen Alattvalókra is szükség van...