Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Végre élsz

Végre élsz - Kornis Mihály - Régikönyvek
Végre élsz - Régikönyvek Végre élsz - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az eredeti, egyéni hangra, új színekre, látásmódra figyelő olvasó már a különféle irodalmi folyóiratokból ismeri, megtanulta Kornis Mihály nevét. Novelláinak és drámájának első kötetbe rendezésével pedig kiderült, hogy akár már megjelent, akár most először napvilágot látó írásai mind tematikailag, mind stilisztikailag zárt egységbe sorakoznak, jóllehet az egyes elbeszélések külön-külön is művészi autonómiával rendelkeznek. Kornis Mihály novellisztikája - ha nem is előképek nélküli modern huszadik századi irodalmunkban - saátos, önálló arculatú, bizarr-groteszk, parttalan fantáziájú görbetükör-világot teremt, melyben az író művészi tudatának formáló elve zárja rövidre a valós és irracionális elemeket. Kornis Mihály elbeszéléseinek "itt és most"-ja a felszabadulás utáni Magyarország, melynek gyermekszemmel megfigyelt, de írói felelősséggel ábrázolt sajátságosan pesti mikrovilágát közép-európaivá tudja tágítani; hősei (rendszerint hamis) tudatában jelenítve meg a történelmi múlt és közelmúlt hol tragikus, hol humoros, de mindig fanyar iróniával átitatott eseményeit és jelenségeit. Kornis Mihály kötetének minden sorát az a "végtelenített idézőjel" jellemzi, amelynek erőterében az ironikus-profán hangvételen keresztül is átszüremlik az író visszafogott lírája, mely gyakran színezi nemcsak ritmikussá, hanem valóban költőivé is ezt a megannyi remek stílusbravúrral építkező prózát.

Borító tervezők:
Tamás Noémi
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1981
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Pécsi Szikra Nyomda
ISBN:
9631516334
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
378 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
KÉRVÉNY
REGGEL
CSILLEBÉRCI NAPLÓ,
AMELYBEN A CSILLEBÉRCI
TÁBOR HELYEZKEDIK EL
ÁPRILIS
MÁJUS A PAD ALATT
BUDAPESTI BOGÁRBÁL
ÜVEGES A MENNYORSZÁGBAN
ISTVÁN LEVELE A KORINTHUSBELIEKHEZ
EGY KIS KANNIBÁL
HALÁLFOLKLÓR
APA GYŐZ
HALLELUJA

Kornis Mihály

1949 -
Kornis Mihály (eredetileg Kertész Mihály) (Budapest, 1949. május 10. –) író, drámaíró, rendező és tanár, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Irodalmi osztályának tagja 2013-tól

Kornis Mihály  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 960 Ft
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1983
Antikvár könyv
1 200 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft
akár 20%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...