Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Vigyázó tornyok (dedikált)

Vigyázó tornyok (dedikált) - Mözsi Szabó István, Fábián Gyula - Régikönyvek
Vigyázó tornyok (dedikált) - Régikönyvek Vigyázó tornyok (dedikált) - Régikönyvek Vigyázó tornyok (dedikált) - Régikönyvek Vigyázó tornyok (dedikált) - Régikönyvek Vigyázó tornyok (dedikált) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Mözsi Szabó István - Fábián Gyula. Vigyázó tornyok. [Mözs, 1990.] A szerző kiadása. [12] p. + 25 t. (számozott, fekete-fehér metszet) + [10] p. Dedikált: "Nagytiszteletű Dr. Szász János lelkész úrnak tisztelettel. Mözsön, 1992. XI. 1.-én. Mözsi Szabó István." "[Mözsi-] Szabó István (1927-2019) Tolna megye egyik legismertebb festőművésze, Mözsön született 1927-ben, és 2002 óta Tolnán élt, festményeinek állandó tárlata is itt látható.Szívesen festett paraszti életképeket, és sokalakos kompozíciókat. Erdélyi barangolásai nyomán született meg legismertebb sorozata, a Vigyázó tornyok. A fatornyos templomokat megörökítő mintegy negyven képe, a romániai falurombolások elleni tiltakozást fejezte ki. Vándorkiállításokon számos kulturális intézménybe és iskolába eljutott a kollekció. Munkássága elismeréséül megkapta többek között a Babits-díjat, a Csokonai-díjat és a Tolna megyei Príma-díjat." ELŐSZÓ: "Kincses könyvbe lapozhat a kedves Olvasó! De e műben nem csillogó díszek ragyogása tölti be az oldalakat, történelmi alkotások gyűjteménye elevenedik csaknem évezred távolából. Mindaz, mait egybefoglal az album, nem világhírt nyert építészek csodája, névtelen százak hagyatéka. Tervezte, alkotta, építette: a Nép. Erdély lakói. Három nemzet, hat felekezet jelesei; magyarok-székelyek, románok, szászok-németek. Római katolikusok, görög katolikusok, görögkeletiek, evangélikusok, reformátusok, unitáriusok, egy Istent hívők, egy földet lakók." Tűzött papír.

Kiadó:
A szerző kiadása
Kötés típusa:
tűzött papír
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 24.00cm, Magasság: 33.00cm
Kategória:

Mözsi Szabó István

Mözsi Szabó István  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 400 Ft
50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...