Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Vihartvetők

Vihartvetők - Bibó Lajos - Régikönyvek
Vihartvetők - Régikönyvek Vihartvetők - Régikönyvek
(0 vélemény)

Bibó Lajos. Vihartvetők. Regény. Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt. (Budapesti Hirlap nyomdája). [3], 224 p. (A magyar irodalom jelesei). Egészvászon. / Részlet a könyvből: A gyulafehérvári úton két lovas vágtatott az irdatlanul sötét éjszakában. nagy utat hagyhattak már maguk mögött, mert a két ló zihálva fújtatott, meg erős-kegyetlen hányta a farát. Fekete, kihalt csend ülte a tájat. Nem hallatszott más, csupán a két paripa tompa dobogása. Odább lapultak a hegyek, itt hallgatott a völgy, csillag nem ragyogott, fűszál nem dalolt, nesztelen volt az éjszaka, akár a kihalt világ. A hátulsó lovas a nyeregkápát fogta, előre dülve feküdt a ló nyakán. keserveseket nyögött, hol ide, hol oda kapott, hogy fönntartsa valahogyan magát a paripáján. - Hé, komé! - könyörgött előre. - Hé, Balogh komám, ha Istened van, ránts már zablát. A jobb lábam már Alvinc alatt odamaradt. A másik lovas, Balogh hadnagy, feleletül lova oldalába nyomta a sarkantyúját, aztán szárra eresztette a kantárt. - Bújj a hevedered alá, ha megzsibbadtál. A lábadat pedig ne féltsd. Majd utánad hozza a pogány - mondta bosszúsan. A hátulsó ló megbotlott, előrebukott, de szerencsére nem vágódott el. a lovas feje hatalmasat koccant a paripa száraz koponyáján.

Sorozatcím:
A magyar irodalom jelesei
Kiadó:
Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás éve:
1933
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Budapesti Hirlap nyomdája
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
224 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Bibó Lajos

1890 - 1972
Bibó Lajos (Hódmezővásárhely, 1890. december 20. – Hódmezővásárhely, 1972. október 27.) magyar író, drámaíró, újságíró, színházi lapszerkesztő.

Bibó Lajos  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 700 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 700 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 700 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
640 Ft 448 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...