Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Világló részletek I-II. (Ungvári Tamásnak dedikált példány) Emléklapok egy elbeszélő életéből

Világló részletek I-II. (Ungvári Tamásnak dedikált példány) - Nádas Péter - Régikönyvek
Világló részletek I-II. (Ungvári Tamásnak dedikált példány) - Régikönyvek Világló részletek I-II. (Ungvári Tamásnak dedikált példány) - Régikönyvek Világló részletek I-II. (Ungvári Tamásnak dedikált példány) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Nádas Péter. Világló részletek. Emléklapok egy elbeszélő életéből. I.-II. kötet. Budapest, 2017. Jelenkor Kiadó (Alföldi Nyomda Zrt.) 611 + [1] p.; 596 + [8] p. Ungvári Tamásnak dedikált példány!!! "Ungvári Tamásnak régi tisztelője. Nádas Péter. Budapest, 2017. április 5." „Egyszer egy többnapos pilisi kiránduláson, amikor sehol nem volt se vége, se hossza az útnak, csak mentünk és mentünk valahol Dömörkapu és Pilisszentkereszt között az erdőkben, nem lehetett felfogni ésszel, hogy minek megyünk, hová ereszkedünk, hová kapaszkodunk ezeken a hegyeken, és miért nem visznek, mért olyan csöndesek, hogy nekünk gyerekeknek már kiabálni se legyen szabad, majd ha tisztásra, mezőre érünk, ott kiengedheted a hangodat, mert az a bevett szokás, hogy az ember az erdőben nem ordibál, nem zavarja a madarakat és a vadakat, és már jó messzire a menedékháztól, ahol egy nagy, jéghideg hálóteremben az egész társasággal, felnőttekkel, gyerekekkel nagy hangoskodások közepette eltöltöttük az éjszakát, arra is megtanítottak, hogy soha nem fázom, soha nincs melegem, soha nem vagyok szomjas, soha nem vagyok éhes, soha nem vagyok fáradt, soha nem vagyok álmos, és főleg nem unatkozom, ezt most jól jegyezzem meg magamnak. És azonnal megjegyeztem.” „Krónika helyett végül is inkább legendákat gyárt magának az ember, amikor egy másiknak elbeszéli az élettörténetét” – írta a szerző a Párhuzamos történetekben. Saját emlékiratában, amelyet az Olvasó a kezében tart, ennek megfelelően egyedülálló módszerrel kerüli el ezt a legendagyártást. Bevésődött emlékképeiből – a „világló részletekből” – kiindulva először az álomfejtés módszerével fölidézi az eredeti élmény összetevőit, a hangokat, látványokat, szagokat, érzeteket és emóciókat, majd ezek alapján rekonstruálja, hogy mi történt, hol és mikor. A másoktól hallott történeteket elemeikre bontja, hogy kiszűrje belőlük a tudatos vagy tudattalan torzításokat, majd a megtisztított életanyag és a leleplezett torzítások nyomán alkotja újra hogy mi történt, hol és mikor. Innen pedig koncentrikus körökben halad tovább az okok, körülmények, motívumok, előzmények és következmények felé, míg végül kirajzolódik a történtek jelentése és jelentősége a saját személyes életében és az attól elválaszthatatlan, közös emberi világban. E módszer eredményeként láttató erejű leírások, izgalmasnál izgalmasabb történetek, rejtett összefüggéseket feltáró nyomozások követik egymást e rendkívüli, rendhagyó emlékirat lapjain. Kemény papírkötésben, illusztrált kiadói papírborítóban.

Kiadó:
Jelenkor Kiadó
Kiadás éve:
2017
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda Zrt.
ISBN:
9789636767013
Kötés típusa:
kemény papírkötés kiadói borítóban
Terjedelem:
611+596
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.50cm
Kategória:

Nádas Péter

1942 -
Nádas Péter (Budapest, 1942. október 14. –) Kossuth-díjas magyar író, drámaíró, esszéista. Fotóriporterként, újságíróként is dolgozott. A Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja.

Nádas Péter  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1995
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 600 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 350 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...