Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Visszajátszás

Visszajátszás - Gyertyán Ervin - Régikönyvek
(0 vélemény)

„Lelkiismereti regény” – új kötete alcímében Gyertyán Ervin így határozza meg önéletírásának műfaját, akárcsak a folytatásos emlékirat előzményeként megjelent Lidérc és ingovány című szubjektív dokumentumregény (Littera Nova, 1997) esetében. A szerző – aki nemrég ünnepelte 83. születésnapját, s akinek neve a hatvanas évek óta szorosan összefonódott a József Attila-kutatással és -recepcióval – így határozza meg új esszéregénye jellegzetességét: „a vallomás, a gyónás adja meg a lényegét. Arra törekedtem, hogy ez a feltárulkozásőszinte és tárgyilagos legyen, ne riadjon meg az olykor fájó önelmarasztalásoktól sem, de ne essek az önmarcangoló lelkiismereti mazochizmus csapdájába sem, amire barátaim szerint van bennem hajlandóság. Vagyis ne állítsak emberfeletti mércét és kritériumokat saját emberségemelé, de ne is adjam fel azokat az erkölcsi igényeimet önmagammal szemben, amelyek felfogásomban az emberállatot az állatembertől elhatárolják.”

Borító tervezők:
Szák András
Kiadó:
Balassi Kiadó
Kiadás éve:
2009
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
László és Társa Bt.
ISBN:
9789635067862
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
186 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Gyertyán Ervin

1925 - 2011
Gyertyán Ervin (eredeti neve: Grünbaum Ervin) (Budapest, 1925. november 22. – Budapest, 2011. június 14.) magyar író, újságíró, műkritikus, filmesztéta, irodalomtörténész.

Gyertyán Ervin  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...