Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Visszajátszás / A fecsegő Férfi / A király sárgában

Visszajátszás / A fecsegő Férfi / A király sárgában - Raymond Chandler - Régikönyvek
(1 vélemény)

„- ​Tudom, hogy színpadiasan hangzik, de tényleg ki tudom lyukasztani a maga bőrét, és meg is tudom úszni!” – Rendben van –, mondtam rekedtes hangon. – Napi ötven dollárért nem lövetem le magam. Az legalább hetvenötbe kerül." Az okos, kedves Marlowe magánnyomozó, Chandler állandóan visszatérő hőse többször kerül ilyen helyzetbe. Hol őrá fognak pisztolyt, hol ő keres az erkélyen egy hullát, hogy a tengerbe hajítsa. Sokat dolgozik, sokat lót-fut, de néha jutalomban is részesül: "A sötétségben ismét felhangzott az elfojtott sikoly, aztán megint a lassú, békés nyugalom következett. – Gyűlöllek – mondta, miközben ajka az enyémhez ért…" Marlowe azonban nemcsak a Visszajátszás című regény hőse, hanem A fecsegő férfi okozta bonyodalmakat is ő deríti fel, miközben a whisky és a szódásüveg mindig a keze ügyében van. Steve azonban kezdő, első igazi ügye A király sárgában, ám ő is kedves alak, és kiváló nyomozóvá lesz. Amikor lenéz a szakadékba, pontosan tudja, mi van odalent: egy összetört, szürke szedán.

Sorozatcím:
IPM Könyvtár
Fordítók:
Fehér Katalin, Szentgyörgyi József
Kiadó:
Interpress Kiadó
Kiadás éve:
1987
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szikra Lapnyomda
ISBN:
9637222375
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
392
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.50cm, Magasság: 17.50cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Raymond Chandler

1888 - 1959
Raymond Thornton Chandler (Chicago, 1888. július 23. – 1959. március 26.), amerikai krimiíró. Jelentősége mérhetetlen volt: leginkább stílusa és gondolkodásmódja volt az, amely az elmúlt hatvan évben hatást gyakorolt a bűnügyi irodalomra. Állandó szereplője, Philip Marlowe a „hardboiled” stílusú detektívregényhősök mintapéldánya lett.

Raymond Chandler  további könyvei

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • (1987INTERPRESS Kiadó és Nyomda Vállalat) 2019.05.12. 12:01

    A kötet kisregényeiben Philip Marlowe háromszor feszül neki, hogy a kizökkent időt helyreállítsa, csak épp a harmadik elbeszélésben nem úgy hívják. Van itt minden, amit megszokhattunk a noir óriásától: kőkemény rossz fiúk, korrupt politikusok és persze a szokásos gyanús nőszemélyek, akiknek valahogy (a jó ég tudja, hogy) a lakásában felbukkan egy hulla, de szerencséjükre akad egy magánszimat (aki valószínűleg titokban egy idő-féreglyukból odapottyant középkori nemes lovag), és kihúzza őket a katyvaszból.