Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Vízöntő I-II. kötet Mese

Vízöntő I-II. kötet - Kodolányi János - Régikönyvek
Vízöntő I-II. kötet - Régikönyvek Vízöntő I-II. kötet - Régikönyvek Vízöntő I-II. kötet - Régikönyvek Vízöntő I-II. kötet - Régikönyvek
(0 vélemény)

Ura és irányítója-e az ember a történelemnek? Kozmikus erők szabják-e meg sorsát, vagy a saját szabad akarata? Ösztönei mentik-e meg, vagy az emberi értelem? Lassú "fejlődés" alakítja-e, vagy világkatasztrófák robbanásszerű lökései? Őrzi-e még az ősi isteni kinyilatkoztatást, vagy örökre elveszítette? Ezek a kérdések foglalkoztatják Kodolányi Jánost új nagy művében, a Vízöntőben. Mesét ír, de modern mesét; amelyben öszefonódik őstörténet, biológia, kultúrtörténet, csillagászattan, fizika és vallástudomány. A Földet még óriáspáfrányok és zsúrlók borítják, a mocsarakban szauruszok és őskígyók henyélnek. Az égboltozaton még nem sugárzik a Hold. De ezt a történelemelőtti mesebeli világot már benépesíti az Ember, s mágikus erőfeszítései nyomán bástyákkal körülvett városok, óriási templomok, tornyok és gátak emelkednek. A mese hősei valóságos örök emberek, az író könnyed vidámsággal, hol voltaire-i gúnnyal, hol meleg részvéttel, hol költészettel formálta meg őket. Tragikus helyzeteik megnevettetnek, mulatságos tetteik szívfacsarók. A dialektikus ábrázolás nagy próbája ez a mű. Kodolányi János régóta - ama tragikus március óta - nem szólalt meg. Új műve gyökeresen más, mint az eddigiek. Hogyan látja az ember és a történelem, az ember és a társadalom viszonyát? Miképpen ítél háború és béke, forradalom és fejlődés, szabadság és rabszolgaság, egyéni akarat és végzet kérdéseiben? Nem ítél, csak szemlél és játszik. A játék igazsága, az igazság játéka a Vízöntő.

Sorozatcím:
Szöllősy-könyv
Borító tervezők:
Z. Szűcs Erzsébet
Kiadó:
Szöllősy Könyvkiadó
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kulcsár Andor könyvnyomdája
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
272+281 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.89kg
Kategória:

Kodolányi János

Kodolányi János  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 200 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 900 Ft 1 140 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 960 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...