Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Zöldlámpa

Zöldlámpa - Matthew McConaughey - Régikönyvek
(5 vélemény)

Brutális finomságok, szépségek, elhasalások. Szerelmeslevél az élethez. Ötven éve élem ezt az életet, negyvenkét éve próbálom kiókumlálni a rejtélyét. Lejegyzek sikereket és kudarcokat, örömöket és bánatokat, dolgokat, amik ámulattal töltenek el, és dolgokat, amiktől kirobban belőlem a nevetés. Hogyan legyek igazságos. Hogyan stresszeljek kevesebbet. Hogyan érezzem jól magam. Hogyan bántsam kevésbé az embereket. Hogyan bántsanak engem kevésbé. Hogyan legyek jó ember. Ha az ember tudja, hogyanés mikor boldoguljon az élet kihívásaival – hogyan viszonyuljon relatívan az elkerülhetetlenhez –, akkor élvezheti a sikernek azt az állapotát, amit úgy nevezek, „elkapni a zöldlámpát”. Belátásaim és meglátásaim, ráérzéseim és megérzéseim, lazaságaim és cikiségeim. Brutális finomságok, igazságok és szépségek. Megúszások, lebukások és elhasalások, ahogy az élet akadálypályáján próbáltam szlalomozni. Reményeim szerint ez egy jó ízű orvosság, két aszpirin a betegszoba helyett, űrhajó a Marsra, amihez nem kell pilótaengedély, templomi élmény, amihez nem kell újjászületni, könnyes nevetés. Egy szerelmeslevél. Az élethez. Ez a könyv a zöldlámpákról szól, és arról, hogy a sárga és a piros is előbb-utóbb zöld lesz. Sok szerencsét. Matthew McConaughey (1969-) Oscar-díjas és Golden Globe-díjas amerikai színész. Legfontosabb filmjei és tévésorozatai: Mielőtt meghaltam, A Wall Street farkasa, Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt?, Pénz beszél, Trópusi vihar, Magic Mike, Mud, A törvény nevében (True Detective).

Kiadó:
21. Század Kiadó
Kiadás éve:
2020
ISBN:
9789635680108
Terjedelem:
297 oldal

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

 • 2021. 08. 11. 19:07

  Matthew McConaughey.... Mit is mondhatnék, mindig is a kedvenc színészeim közé tartozott....
  Olyan emberi, a karaktereket ügyesen eljátszó színész, akinél mindig érezhető a lazaság, a sárm, az a plussz, ami mindehhez szükséges. Jó fej és ez érezhető ebben a könyvben is. A negatív tapasztalatokat ugyanolyan átéléssel olvashatjuk, mint a humoros tapasztalatait.... Az ÉLET tapasztalatait, amit mindannyian megélünk, csak másképp.. Még emberibb, élethűbb lett a szememben, és jó volt megélni, Vele együtt átélni olvasóként a történeteit.
  Nem mesterkélt, hanem egy nem mindennapi könyv az Ő tollából. Köszönöm, hogy részese lehettem ennek az utazásnak és egy pillanatig sem éreztem csalódást a könyvet olvasva.
  Csak ajánlani tudom, könnyen olvasható és a kis jegyzetek, kiegészítések teszik oly változatossá az egészet. Köszönet érte Matthew

 • 2021. 04. 25. 14:34

  A pillanatnyi benyomásoktól kezdve a régóta érlelődő filozófikus gondolatokon és kérdéseken át az életbölcsességekig minden megtalálható ebben a gyűjteményben. Élettel teli és különleges lapról lapra.

 • 2021. 04. 25. 14:32

  A pillanatnyi benyomásoktól kezdve a régóta érlelődő filozófikus gondolatokon és kérdéseken át az életbölcsességekig minden megtalálható ebben a gyűjteményben. Élettel teli és különleges lapról lapra.

 • 2021. 04. 25. 14:26

  A pillanatnyi benyomásoktól kezdve a régóta érlelődő filozófikus gondolatokon és kérdéseken át az életbölcsességekig minden megtalálható ebben a gyűjteményben. Különleges, élettel teli tartalom és külalak lapról lapra.

 • 2021. 01. 10. 12:45

  Kezdem azzal, amiről annyira ritkán írok, most viszont nem mehetek el szó nélkül mellette, hiszen ez adja a kötet egyik különlegessét. Ez pedig nem más, mint maga a kiadás. Régóta figyelem a 21. Század Kiadó köteteit: a KULT Könyvek, valamint a náluk megjelenő életművek (Paul Auster, John Updike, Ernest Hemingway) igazán magas színvonalú munkáról árulkodtak eddig is, de ha lehet ilyet mondani, a Zöldlámpával még ezt is sikerült felülmúlni. Kezdve a védőborítóval – amely a megszokottól eltérő jóval kisebb, mint maga a kötet, már önmagában ez is hangsúlyozza az egyediséget. Ezt levéve egy egyszerű barna fedelet kapunk, a borítón csupán egy zöldlámpa, a hátoldalon pedig a „just keep livin” felirat szerepel, valamint Matthew McConaughey aláírása. Ha csak a boltban állva lapozunk bele, akkor is hamar kiszúrhatjuk, hogy a zöld szín mennyire domináns, hogy a szöveget jó párszor megtörik fotók, ragasztott-tépett papírdarabokra írt mondatok, sőt, időnként kézíráshoz hasonló bejegyzésekkel is ta