Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Zöldségtermesztés képekben

Zöldségtermesztés képekben - Jeszenszky Árpád - Régikönyvek
(0 vélemény)

Kevés szóval, sok fényképpel, filmszerűen pergeti le előttünk a könyv a zöldségtermesztés munkálatait, az agrotechnikai eljárások, mesterfogások csínját-bínját. Azt, ahogyan csináljuk... és helyenként azt is, ahogyan ne csináljuk. Megmagyarázva, mit, mikor és miért. A szerző, aki már sok százezer embert oktatott, vezetett, irányított élőszóval és betűvel, most elsősorban fényképezőgépe segítségével tanítja a tsz-ek dolgozóinak széles tömegét, szinte kézenfogva vezeti el őket a kiskert néhány ágyásából és kapájától a nagyüzem hatalmas tábláihoz, palántázó és permetező berendezéseihez. Ez a kis zsebkönyv a legfontosabb növénytermesztési, állattenyésztési, kertészeti és szőlészeti fogalmak, elnevezések, szakkifejezések rövid magyarázatát közli ABC-rendben. Megtalálhatjuk benne ezenkívül a mezőgazdaság segédtudományainak (botanika, agrokémia stb.) azokat az elnevezéseit is, amelyekkel a mindennapi élet gyakorlatában, ismeretterjesztő és alapfokú szakmunkákban találkozunk. A szerző évtizedes szerkesztői gyakorlata, munkássága alapján jól ismeri az olvasóközönség kívánalmait; tudja, hogyan lehet sokszor egyszerűsítve és újszerűen, de mégis szakszerűen megmagyarázni.

Borító tervezők:
Gonda Pál
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1963
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kossuth Nyomda
Nyomtatott példányszám:
6.900 darab
Kötés típusa:
ragasztott papír, kiadói borítóban
Terjedelem:
221 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 20.00cm, Magasság: 23.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:

Jeszenszky Árpád

1896 - 1988
Jeszenszky Árpád (Nagykikinda, 1896. május 20. – Budapest, 1988. július 11.) mezőgazdász, egyetemi tanár, a mezőgazdasági tudomány doktora (1985).

Jeszenszky Árpád  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...