Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Züzü vendégei

Züzü vendégei - Szobotka Tibor - Régikönyvek
(1 vélemény)

Kis társaság találkozik hetente kétszer Züzünél, az öreg színésznőnél. E társaság tagjai különböző neműek, életkorúak, az egyetlen összetartó kapocs közöttük az, hogy a valóságtól eltávolodva, az illúziók világában élnek. Lehet-e így sokáig élni? A könyv - és a történelem - azt mondja: nem. Züzü vendégei is találkoznak egy napon a történelemmel, amely elsöpri illúzióikat, s ahol szükséges, a halál árán szolgáltat igazságot a valóságnak. Kegyetlen regény ez? Nem, csak leszámol az álmok világával, egy kisfiú, egy öregasszony, egy javakorabeli férfi, a vélt és valóságos szerelmesek álomvilágával, talán csak egyetlen fiatal embernek nyitva meg a menekülés kapuját, aki meglátja és tudomásul veszi a változásban a valóság könyörtelen erejét, aki a múltbanézés helyett elfogadja a jövőt mint az élet egyedüli lehetőségét. "Zivatar előtt még egyszer utoljára nagy erővel kavarodik fel a por, hogy aztán hosszú időre leülepedjék" - írta Goethe. Egy nagyon kis körben, Züzü vendégeinek a körében ennek a zivatarnak a hatásáról szól a regény.

Borító tervezők:
Horváth Tibor
Kiadó:
Magvető Könyvkiadó
Kiadás éve:
1973
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Győr-Sopron megyei Nyomdavállalat
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
334 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 17.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Szobotka Tibor

1913 - 1982
Szobotka Tibor (Budapest, 1913. március 19. – Budapest, 1982. február 26.) magyar író, műfordító, irodalomtörténész, pedagógus. Szabó Magda író férje. József Attila-díjas (1974), az irodalomtudományok kandidátusa (1963).

Szobotka Tibor  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 800 Ft 1 080 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 050 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 04. 10. 8:40

    Egy kiöregedett énekesnő összejöveteleket szervez lakásán,Olyan személyeket vár, aki még emlékeznek régmúlt szerepeire,sikereire.Jól megrajzolt karakterek , gyarló törekvéseikkel.
    Egyedül Karolina tudott kiszakadni egy véletlen folytán, és új életet kezdeni.A többiek elsüllyedtek, vagy megsemmisültek.Olvassatok Szobotkát!