Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A Caesarok élete

A Caesarok élete - Tranquillus, Gaius Suetonius - Régikönyvek
A Caesarok élete - Régikönyvek A Caesarok élete - Régikönyvek
(1 vélemény)

Gaius Suetonius Tranquillus, Hadrianus császár tudós levéltárosa feltehetőleg még eredeti dokumentumok alapján írta meg Róma első tizenkét császárának életrajzát. Műve nem átfogó történelmi elemzés, hanem tudományos pontossággal egybegyűjtött anekdotafüzér a császárok származásáról, trónra jutásáról, egyéniségéről, nevezetesebb tetteiről, időtöltéséről, lakomáiról, szerelmeiről, véres vagy szelíd játékairól, haláláról. Az életrajzok hőseit - a Julius-flavius dinasztia uralkodóit - ma is úgy látjuk, ahogy ő rajzolta meg őket. Látjuk a birodalomnövelő Augustust, amint fejét az ajtófélfához verdesi, s ordít: "Quintilius Varus, add vissza légióimat!" Látjuk Nerót, a szadista ripacsot, amint felsír, lesújtván rá a méltó bosszú: "Micsoda művész pusztul el bennem!" Látjuk a zsugori Vespasianust, amint odatol fia orra alá egy pénzdarabot a római vizeletadóból, s megkérdi, bántja-e a szaga. Látjuk a jó Titust, amint szomorkodik a vacsoránál, eszébe jutván, hogy aznap nem segített senki baján: "Barátaim, elvesztegettem ezt a napot!" Látjuk a fiatal Domitianust, amint kezdődő elmebaja jeleként bezárkózik a szobájába, nem csinál egyebet, csak legyeket fogdos, s tűhegyes íróvesszőjére tűzdeli őket...

Sorozatcím:
A Világirodalom Remekei (9. sorozat)
Fordítók:
Kis Ferencné
Borító tervezők:
Lóránt Lilla
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Debrecen
Kiadás:
Negyedik kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630731029
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
301 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
ELSŐ KÖNYV
Az isteni Iulius 5
MÁSODIK KÖNYV
Az isteni Augustus 44
HARMADIK KÖNYV
Tiberius 98
NEGYEDIK KÖNYV
Caligula 135
ÖTÖDIK KÖNYV
Az isteni Claudius 166
HATODIK KÖNYV
Nero 192
HETEDIK KÖNYV
Galba 224
Otho 235
Vitellius 242
NYOLCADIK KÖNYV
Az isteni Vespasianus 252 Az isteni Titus 265
2 Az isteni Titus 265
Domitianus 270
UTÓSZÓ 287
JEGYZETEK 297

Tranquillus, Gaius Suetonius

Tranquillus, Gaius Suetonius  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
5 000 Ft 4 000 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2018. 04. 01. 20:47

    Gaius Suetonius Tranquillus, Hadrianus császár tudós levéltárosa feltehetőleg még eredeti dokumentumok alapján írta meg Róma első tizenkét császárának életrajzát. Műve nem átfogó történelmi elemzés, hanem tudományos pontossággal egybegyűjtött anekdotafüzér a császárok származásáról, trónra jutásáról, egyéniségéről, nevezetesebb tetteiről, időtöltéséről, lakomáiról, szerelmeiről, véres vagy szelíd játékairól, haláláról. Az életrajzok hőseit - a Julius-Flavius dinasztia uralkodóit - ma is úgy látjuk, ahogy ő rajzolta meg őket.
    Megismerhetjük Augustust, Nerot, Vespasianust, Titust, Domitianust, stb.