Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A csudálatos Mary

A csudálatos Mary - Pamela Lyndon Travers - Régikönyvek
A csudálatos Mary - Régikönyvek A csudálatos Mary - Régikönyvek
(1 vélemény)

Mary Poppins felejthetetlen alakja, állandó szereplője a klasszikus ifjúsági irodalomnak. A gyerekvilág hétköznapjai a tündérmesék varázslatával ötvöződnek Travers elbűvölő könyvében, mely bizonyára a mai fiataloknak is kedvelt olvasmánya lesz. A csudálatos Mary alkonyattájt a keleti széllel érkezik Banks-ék házába. Fél kezével a kalapját fogja, a másikban táskát cipel. Rövidesen megállapodik a szülőkkel, s máris olyan otthonosan érzi magát a házban, mintha mindig ott élt volna, a gyerekekkel pedig azonnal megtalálja a hangot. Michaelt annyira elbűvöli a csodálatos dadatündér, hogy lefekvéskor meg is kérdezi tőle: "Ugye Mary Poppins, sose megy el tőlünk?" Mary szipog egyet, aztán így válaszol: "Itt maradok, míg meg nem fordul a szél." S valóban így is lett. Mary a keleti széllel jött és a nyugati széllel ment el. De mi történt közben a Banks-házban?!

Fordítók:
Benedek Marcell
Illusztrátorok:
Mary Shepard
Kiadó:
Falukönyv-Ciceró Kiadói, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Kiadás éve:
1996
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Nyomda és Kiadó Kft.
ISBN:
9635391366
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
123
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.50cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:
Tartalom

I. KELETI SZÉL / 7
II. A KIMENŐ / 16
III. A NEVETŐGÁZ / 23
N. LARK KISASSZONY PETIKÉJE / 34
V. A TÁNCOLÓ TEHÉN / 42
VI. A ROSSZ KEDD / 52
VII. A MADARAS ASSZONY / 64
VIII. CORRY NÉNI / 70
IX. JOHN ÉS BARBARA TÖRTÉNETE / 82
X. HOLDTÖLTE / 91
XI. KARÁCSONYI VÁSÁRLÁS / 106
XII. NYUGATI SZÉL / 116

Pamela Lyndon Travers

Pamela Lyndon Travers  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1974Móra Könyvkiadó) 2018.12.26. 5:28

    Lányomnak vettem karácsonyra, aki most barátkozik az olvasással. Maga a történet ismerős a film révén, így szívesen vette a kezébe a könyvet. Annak ellenére, hogy nagyon régi könyv, meglepően jó állapotban van, sokkal jobb, mint amire számítottam. Pontosan úgy néz ki, ahogyan a leírásban szerepelt, semmit nem hallgattak el az eladók. Köszönöm, visszatérő vásárlójuk leszek!