Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A csudálatos Mary

A csudálatos Mary - Pamela Lyndon Travers - Régikönyvek
A csudálatos Mary - Régikönyvek A csudálatos Mary - Régikönyvek
(1 vélemény)

A csudálatos Mary alkonyattájt a keleti széllel érkezik Banksék házába. Fél kezével a kalapját fogja, a másikban táskát cipel. Rövidesen megállapodik a szülőkkel, s máris olyan otthonosan érzi magát a házban, mintha mindig ott élt volna, a gyerekekkel pedig azonnal megtalálja a hangot. Michaelt annyira elbűvöli a csudálatos dadatündér, hogy lefekvéskor meg is kérdezi tőle: Ugye Mary Poppins, sohase megy el tőlünk? Mary szipog egyet, aztán így válaszol: Itt maradok, míg meg nem fordul a szél. S valóban így is lett. Mary a keleti széllel jött, s a nyugati széllel ment el. De mi minden történt közben a Banks-házban?! Mary Poppins felejthetetlen alakja méltán állandó figurája az európai gyerekirodalomnak. A gyerekvilág hétköznapjai a tündérmesék varázslatával ötvöződnek Travers elbűvölő könyvében, mely Benedek Marcell szép fordításában jutott el a magyar gyerekhez.

Fordítók:
Benedek Marcell
Illusztrátorok:
Mary Shepard
Kiadó:
Móra Könyvkiadó
Kiadás éve:
1987
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Negyedik kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9631153460
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
222 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.50cm, Magasság: 18.50cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
I. Keleti szél 5
II. A kimenő 21
III. A nevetőgáz 34
IV. Lark kisasszony Petikéje 54
V. A táncoló tehén 69
VI. A rossz kedd 87
VII. A madaras asszony 110
VIII. Corry néni 119
IX. John és Barbara története 143
X. Holdtölte 159
XI. Karácsonyi vásárlás 189
XII. Nyugati szél 207

Pamela Lyndon Travers

Pamela Lyndon Travers  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1974Móra Könyvkiadó) 2018.12.26. 5:28

    Lányomnak vettem karácsonyra, aki most barátkozik az olvasással. Maga a történet ismerős a film révén, így szívesen vette a kezébe a könyvet. Annak ellenére, hogy nagyon régi könyv, meglepően jó állapotban van, sokkal jobb, mint amire számítottam. Pontosan úgy néz ki, ahogyan a leírásban szerepelt, semmit nem hallgattak el az eladók. Köszönöm, visszatérő vásárlójuk leszek!