Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A fekete tulipán

A fekete tulipán - Alexandre Dumas - Régikönyvek
(1 vélemény)

A romantikus kalandregények kedvelőinek körében a Dumas család neve - fogalom. Ezúttal a páratlan munkabírású, óriási életművű idősebb Dumas regényei közül kínáljuk A három testőr, a Monte-Christo grófja után talán a legnépszerűbbet: A fekete tulipán izgalmas történetét. A regény cselekménye Hollandiában, Orániai Vilmos korába vezeti el olvasóit. Valóságos történelmi keretben beszéli el fantázia szülte hőseinek megindító szerelmét. A tulipánimádó Cornelius van Baerle hiába próbál a békés tudományok világába menekülni - utoléri a politikai ármány és az emberi irigység. S hogy sikerül-e elhárítani a fenyegető tragédiát? Annyit mindenesetre elárulunk, hogy az olvasó bízhat Dumas igazságszeretetében, optimizmusában.

Sorozatcím:
Olcsó Könyvtár
Fordítók:
Hevesi Sándor
Illusztrátorok:
Bozóky Mária
Kiadó:
Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1961
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
311 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 15.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Alexandre Dumas

Alexandre Dumas  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2003Sensus Kiadó) 2021. 04. 29. 6:43

    „A fekete tulipán Dumas egyik legjobb kalandregénye. Történelmi színhelye a 17. századbeli Hollandia, tragikus sorsú hősei pedig a Witt-testvérek (Jean de Witt állt akkoriban a köztársaság élén), akiket a dúsgazdag holland kereskedők feláldoztak a népharag oltárán (a tömeg meglincselte őket), hogy hatalomra segítsék Orániai Vilmost. Ebben a zord históriai keretben játszódik az izgalmas, drámai fordulatokban gazdag történet egy fiatal tudósról, egy szerelmes leányról és egy csodálatos virágról…” A drámai eseményekkel induló regényt 1964-ben átírték és megfilmesítették, e filmmel kezdődött Alain Delon sexszimbólumként ismert karrierje. A film egykor nagyon tetszett, az eredeti regény most nem annyira: nagyon érződik a mintegy 270 évnyi távolság…