Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A fiatalodás művészete Makrovegetariánus receptek

A fiatalodás művészete - Horváth Éva, Szepesi Dóra - Régikönyvek
A fiatalodás művészete - Régikönyvek A fiatalodás művészete - Régikönyvek A fiatalodás művészete - Régikönyvek A fiatalodás művészete - Régikönyvek
(0 vélemény)

A makrobiotika a hosszú élet tudománya és művészete. Az egyszerű, kiegyensúlyozott és természetes étrend ideális testsúlyt, jókedvet, erőt és egészséget eredményez. A kozmosz rezgésével összhangban készített étek nem csupán táplál, de fokozza, támogatja az életerőt, ráadásul nagyon ízletes. A szerzők - Horváth Éva és Szepesi Dóra - tapasztalt makrobiotikusok. Azt vallják, hogy a makrovegetáriánizmus új távlatokat nyithat egy merőben új életmód felé. Ősi forrásból merít, ötvözi a makrobiotika és a vegetáriánus diéta elemeit, de korok és égtájak táplálkozási tapasztalatát is befogadja, harmonizálja. Új kiadásban megjelenő könyvük a hazai szakácskönyvkínálatban egyedülálló helyet foglal el. Azért is lehet ennyire sikeres, mert mondanivalóját közérthetően és emészthetően tálalja, kedvet ébreszt az olvasóban, hogy kipróbálja és beépítse mindennapjaiba a harmóniára hangolt életmódot.

Kiadó:
Bioenergetic Kft.
Kiadás éve:
2004
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Print-Kódex Nyomda
ISBN:
9639569038
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
130 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 19.50cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
ELőszó 9

AJÁNLÓ BEVEZETŐ 11

ÜZEN A ZEN 13
Zen egészségtest, avagy a boldogság és az egészség
alapfeltételei 13

A GABONAEVŐ EMBER = HARMÓNIA 15

A TEST A TUDAT PLACENTÁJA 17

Az VAGY, AMIT ESZEL 19
A táplálkozás az önmegvalósítás útja 19
Hogyan állíthatjuk össze étrendünket? 20
A szegények gazdagító tápláléka 21
Miért főzzünk? 23
A tűzről 24

VISSZA A HAGYOMÁNYOKHOZ 26
„Ép" testben épp hogy élek! 27
Miért térnek át az emberek a makrobiotikára? 28

ÉLJEN A MAKROBIOTIKA! 29
Gyógyítsd magad tudatos táplálkozással! 30


Hétféle diéta 33
Új távlatok felé 35
A koplalásról 36
Miért nem természetes az embernek a húsevés? 38
Hússzegényen tovább élsz 42
Tej = élet, erő, egészség? 43
Édes méreg 45

SEGÍTS MAGADON,
KÜLÖNBEN NEM SEGÍT SENKI MÁS! 48
Hogyan álljunk át a makrobiotlkára? 48
Vidáman, frissen! 50
Hogyan rendezzük át konyhánkat és magunkat? 51
A tűzhely 53
A mélyhűtésről 54
Főzőedények és -eszközök 54
Tisztaság 55
A hulladékok 56

EMBERNEK VALÓ TÁPLÁLÉK 57
Mit tartsunk az éléskamrában? 59
Gabonák főzése 62
Hüvelyesek 63
Zöldségfélék 66
Olajos magvak 67
Melyik a legalkalmasabb olaj? 67
A sózás 68
Az édesítés 69
Savanyítás 70
Fűszerezés 70
Ízesítők 71

ÁTÁLLÁSHOZ AJÁNLOTT RECEPTEK 73
Levesek 73
Főételek 78


Desszertek, édességek 85
Átálláshoz ajánloti menü 87

MAKROBIOTIKUS ÉTELEK, ITALOK 89
Levesek 89
Főételek 94
Desszertek, édességek 103
Pástétomok, krémek 106
Makrobiotikus menüajánlatok 108
Italok 109
Mit együnk reggelire, vacsorára? 112

KÜLÖNLEGES TÁPLÁLKOZÁSI FORMÁK 114
Mit egyen a férfi, a nő, a gyerek, az anyós? 114
A terhességről 115
A szoptatásról, a gyermek táplálásáról 116
Idősebbek étkeztetése 117
Az évszakok és az étkezés 118
Mennyit együnk? 119

GYŐZ AZ EGÉSZSÉG! 120
Gyógyultak vallomásai 120
Vírusos betegségek, AIDS 123

HÍRES VEGETÁRIUSOK 124

IRODALOM 125

RECEPTMUTATÓ 127

Horváth Éva

Horváth Éva  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 800 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...