Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

A karcsúság titka

A karcsúság titka - Régikönyvek
A karcsúság titka - Régikönyvek A karcsúság titka - Régikönyvek A karcsúság titka - Régikönyvek A karcsúság titka - Régikönyvek A karcsúság titka - Régikönyvek A karcsúság titka - Régikönyvek
(0 vélemény)
Illusztrátorok:
Pap Klára
Kiadó:
Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
3.
Nyomda:
Franklin Nyomda
ISBN:
9632412591
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
357 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 17.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Előszó (írta: Fehér Klára) 9

Első fejezet
Jól tápláltak vagyunk 11
Örökölhető-e az elhízás? 12
A tudás már fél siker 14
Csak egyetlen számot! 16

Második fejezet
A észrevétlen hízás 19
A kényelmesebb élet 19
A nők külön veszedelme 21
A férfiak veszedelme 23
Csak egy csésze fekete 25

Harmadik fejezet
Ki a kövér, kinek ajánlott a fogyás? 29
Az elhízás fenyegető rémei 29
Normál súly, ideális súly 32
Terhesek és öregek 34
Gyermekek és fiatalok 37

Negyedik fejezet
A fogyókúra általános feltételei 41
Mire van feltétlenül szüksége a szervezetnek?


A fogyókúra vakvágányai 44
A döntő feltétel: az akarat 46
A fogyókúra kellékei 51
Egészség, orvosi felügyelet 54
Torna, mozgás 54

Ötödik fejezet
Az ideális fogyókúra aranyszabályai 61
A fogyókúra általános szempontjai 61
Az ételek helyes megválasztása 67
A fogyókúra mankói 73
A fogyókúra energiaszükséglete 74
A fogyókúra következményei 76

Hatodik fejezet
Húsz fogyókúrás módszer 81
Melyik fogyókúrát válasszam? 81
1. Nulldiéta 84
2. Váltakozó diéta 85
3. Folyadékdiéta 87
4. Tojásdiéta 88
5. Haldiéta 92
6. Amerikai diéta 93
7. Kondíciódiéta • 96
8. Húsdiéta 99
9. Szigorított diéta 100
10. Kímélő diéta 102
11. Alapdiéta 104
12. Bizarr diéta 106
13. Vacsoradiéta 108
14. Irodai diéta 110
15. Jó közérzet diéta 112
16. Vegyesdiéta 114
17. Kombinált diéta 115
18. Almaecet-diéta 116


19. Gyors diéta (3 nap) 118
20. Hétvégi diéták 119

Hetedik fejezet
Étkezési minták fogyókúrázóknak 121
Reggelik 121
Ebédek 126
Vacsorák 132
Tízóraik, uzsonnák 138

Nyolcadik fejezet
Napi és heti fogyókúrás mintaétrendek 139
A Szigorított diéta heti mintaétrendje 139
A Kímélő diéta heti mintaétrendje 142
Az Alapdiéta heti mintaétrendje 145

Kilencedik fejezet
Alapelvek diétás ételek készítéséhez 149
A vásárlás 149
Fogyasszunk egész évben mirelitet 151
Mirelit levesek készítése 154
Mirelit zöldség- és főzelékfélék, köretek készítése 155
Mirelit egytálételek (félkész- és készételek) készí-
tése 156
Mirelit húskészítmények sütése 156
Mirelit tészták készítése 157
A diétás ételek ízesítése és a rántás 157
Cukor helyett édesítőszer 159
A korszerű főzés szabályai 160
Korszerű konyhatechnika 162

Tizedik fejezet
Fogyókúrás receptek 167
A levesek védelmében 167


Egy és más a húsról és a halról 168
Szárnyas jószágok 170
A főzelék felér a legszebb hússal! 171
Szolgáltassunk egy kis elégtételt a krumplinak 173
Saláta! Saláta! Saláta! 174
Mártások — liszt nélkül 176
Megjegyzések a receptek használatához 176
Levesek 179
Húsos levesek 179
Zöldségből készülő levesek 182
Gyümölcslevesek 192
Húsok, feltétek 195
Szárnyasok 195
Marhahúsok 200
Sertéshúsok 201
Halak 207
Feltétek 211
Zöldségfélék 217
Brokkoli 217
Karalábé 218
Karfiol 219
Kelbimbó 220
Kelkáposzta 223
Kínai kel 225
Padlizsán 226
Paradicsom 228
Patisszon 229
Póréhagyma 231
Spárga 232
Zöldbab 233
Zöldborsó 234
Zukkini 235
Vegyes zöldség 236
Főzelékek 238
Köretek 243
Saláták 247


Mártások 270
Egytálételek 275
Édességek 300
Hideg ételek 307
Étvágyfalatok (zakuszki) 319

Tizenegyedik fejezet
A tartós karcsúság titka 321
A testsúly megtartása 321
A korszerű táplálkozás 324
Csalafinta fogások, diétás készítmények 327
Kiegyensúlyozó napi és heti mintaétrendek 329

Tizenkettedik fejezet
Energiatáblázat 335
Élelmianyagok energiaértéke 335
Mirelit készítmények energiaértéke 341
Konzervek és leveskészítmények energiaértéke 343
Készételek (hagyományosan) energiaértéke 344
Tészták, édességek energiaértéke 346
Italok energiaértéke 348
Diétás vagy diétásnak tekintett készítmények energia-
értéke 349

Ételmutató 351


Lovassné Kiss Ildikó

Lovassné Kiss Ildikó  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...