Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A legyek ura

A legyek ura - William Golding - Régikönyvek
A legyek ura - Régikönyvek A legyek ura - Régikönyvek
(3 vélemény)

Golding a második világháborúban szerzett tapasztalatait felhasználva a tudata, a lelke, a zsigerei mélyén megbújó ősi, vad ösztönökre ráébredő és az atomháború árnyékában élő ember félelmeit jeleníti meg példázatában vagy mítoszregényében: egy hátborzongatóan izgalmas és kegyetlen történetben, melynek hősei tíz-tizenkét éves angol fiúk. A világban háború dúl, s a fiúk repülőgép-szerencsétlenség következtében egy lakatlan szigetre kerülnek, távol a civilizációtól - amely talán éppen elpusztul -, s megpróbálnak értelmes rendet, társadalmat kialakítani. És őrzik a tüzet, mert ez az egyetlen útja a menekülésnek. Sokáig kellemes, szinte idilli játéknak tetszik az egész: a jól nevelt angol fiúk ragyogóan megbirkóznak a nehézségekkel, s követik Ralphot, a született vezetőt, aki tüzet gyújt, és expedíciót vezet a sziget felderítésére. Ám az idillben - eleinte szinte észrevétlenül - sokasodnak a bajok: a vezérszerepre pályázó Jack nem hajlandó engedelmeskedni Ralphnak, és a fiúk közül egyre többen állnak mellé, s imádják vele együtt a Legyek Urát. "A Legyek Ura az egyik kedvenc könyvem. Nagy hatással volt rám tinédzserkoromban, azóta kétévenként újraolvasom." (Suzanne Collins, Az Éhezők Viadala szerzője)

Sorozatcím:
Európa zsebkönyvek
Fordítók:
Déry Tibor
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1987
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
5.
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630739836
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
225
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 15.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Első fejezet
A kagyló hangja 5
Második fejezet
Tűz a hegyen 34
Harmadik fejezet
Kunyhók a parton 52
Negyedik fejezet
Kifestett arc és hosszú haj 63
Ötödik fejezet
A tengeri szörny 83
Hatodik fejezet
A repülő szörny 106
Hetedik fejezet
Magas fák és árnyékok 122
Nyolcadik fejezet
Áldozat a sötétségnek 140
Kilencedik fejezet
Körkép egy halálesetről 163
Tizedik fejezet
A kagyló és a szemüveg 174
Tizenegyedik fejezet
A sziklavár 189
Tizenkettedik fejezet
Vadászkiáltás 205

William Golding

William Golding  további könyvei

akár 50%
Hűségpont:
 
akár 30%
Hűségpont:
 
akár 60%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 200 Ft 1 540 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2017Európa Kiadó) 2021. 02. 04. 22:29

    Civilizáció vagy civilizálatlanság? Ez a fő kérdés a regényben. Az ember gondolkodik, gondolkodik és még tovább gondolkodik azután, hogy letette a könyvet. Kötelező darab.

  • (2017Európa Kiadó) 2020. 05. 01. 14:24

    Ez a regény bemutatja azt a világot, amelyet egy csapat gyermek teremteni képes a saját szabályai, értékrendje, korlátai közepette. Amint a felnőttek körében is kiéleződnének a konfliktusok, főleg egy ilyen helyzetben, úgy ez a gyerekek esetében is megfigyelhető. Különböző nézetek és álláspontok ütközése vezet el a törésig, s a végső, szerencsés megmenekülésig.

  • (1966Európa Könyvkiadó) 2019. 04. 19. 15:42

    Nagyon jó regény a civilizáció sebezhetőségéről