Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A magyaros konyha

A magyaros konyha - Venesz József - Régikönyvek
A magyaros konyha - Régikönyvek A magyaros konyha - Régikönyvek
(1 vélemény)

Venesz József mesterszakács műve igazi „szakácskönyv”: magyar ételek tömören megfogalmazott receptjei a fogások felszolgálásának sorrendjében. Könyvét olvasva (vagy inkább olvasgatva: meg-megállva, elmélázva) lelki szemeink előtt látjuk a hófehér porcelán tálban gyöngyöző, illatozó aranysárga húslevest; a kerek fatányéron egymásra terített omlós hússzeleteket, legfelül a kakastaréj formára vágott, ropogósra sült szalonnát; csiklandozza orrunkat a karácsonyi töltött káposzta fűszeres-füstös illata; elolvad szánkban az almás-mákos rétes gyermekkorunk ünnepeit idéző édessége. A könyvben egy szó sem esik a főzés mesterségéről, fortélyairól, különleges étkezési szokásokról, varázslatos ízekről, elegáns és pompás étkészletekről, porcelánról, ezüstneműről. Étlapcsodákat sem mellékel a szerző, csupán egyszerű étrendet állít össze a tavaszi, nyári, őszi, téli hónapokra, okos tanácsokkal segíti a befőzést, sok-sok recepttel az otthoni sütés-főzést.

Kiadó:
Minerva-Janus
Kiadás helye:
Budapest
ISBN:
9630277786
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
285 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
A magyar konyha története 5
A magyar konyha különleges főzéstechnikája 12
Levesek és levesbetétek 16
Egyszerű levesek 16
Különleges levesek 22
Levesek mint önálló ételek 26
Levesbetétek 30
Fözelékek és köretek 34
Főzelékek 34
Köretek 41
Hideg és meleg előételek 48
Hideg előételek 48
Meleg előételek 57
Hideg és meleg halételek 71
Hideg halak 71
Meleg halak 75
Rákok, békák 83
Húsok 86
Marhahúsok 89
Mártások 109
Borjúhúsok 115
Sertéshúsok 131
Bárány- és ürühúsok 156
Vad és vadszárnyas 166
Házi szárnyasok 177
Saláták 201
Tészták 206
Torták, krémmel töltött és vegyes tészták 206
Teasütemények, piskóták, mézes tészták 226
Pogácsák 230
Kevert és égetett tészták 232
Rétesek 235
Kelt tészták 238
Vajas tészták 242
Főtt tészták 246
Befőzés 255
Befőttek készitése és gyümölcsök tartósítása 256
Zöldségfélék tartósítása 264
Sajtok 270
Betűrendes tárgymutató 275

Venesz József

1912 - 1978
Venesz József (Kastélyosdombó, 1912. május 5. – Budapest, 1978. június 11.) magyar Oscar-díjas [forrás?] mesterszakács, gasztronómiai szakíró, minisztériumi osztályvezető. 1948 és 1960 között a magyar sportolók szakácsa volt az olimpiai játékokon.

Venesz József  további könyvei

Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 000 Ft
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1970
Antikvár könyv
1 000 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 000 Ft 3 600 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 700 Ft 2 430 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1958Minerva) 2018.07.07. 11:33

    Nagyon jó és használható könyv! Köszönöm