A négy alapíz szakácskönyve: savanyú

A magam részéről az ételeket a következő élelmiszerekkel szoktam savanyítani: ecettel, citrommal, joghurttal, kefirrel, tejföllel, és sokféle fűszert használok. A savanyú ízeket kevés mézzel vagy cukorral, esetleg mesterséges édesítőszerrel ellensúlyozom. A savanyúságokat a következő fűszerekkel ízesítem általában: szemes bors, mustármag, koriander, kapor, vasfű, torma, babérlevél, szőlőlevél, meggyfalevél, fokhagyma stb. Készen is vásárolható úgynevezett savanyúságtartósító, de ha mindenfajta savanyúságot ezzel ízesítenék, mindegyiknek azonos lenne az íze, ezért a fűszerezést mindig kiegészítem saját ötleteimmel. Frank Júlia
- Borító tervezők:
- Veres László
- Kiadó:
- Mezőgazdasági Kiadó
- Kiadás éve:
- 1987
- Kiadás helye:
- Budapest
- Nyomda:
- Alföldi Nyomda
- ISBN:
- 9632324692
- Kötés típusa:
- ragasztott papír
- Terjedelem:
- 207 oldal
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 14.00cm, Magasság: 19.50cm
- Súly:
- 0.20kg
- Kategória:
vanyításról (Aranyossy Á.) 7
jdanvolt savanyú ételek
óntó A.) 9
Ókor 9
A honfoglalás kora 11
A magyar konyha 13
A káposzta 17
Az ecet 21
A téli savanyúságok 24
avanyúságok piciny boltja
ranyossy Á.—Frank I.) 27
észítsünk ecetet! (Frank I.) 30
telízesítők a háziasszony kuktái
rank 34
Mártások a javából (Frank I.) 37
Savanyúságok (Frank I.) 39
Savanyított gyümölcsök 39
Savanyított zöldségek és sava-
nyúságok 43
Savanyítva eltett főzelékfélék 53
Savanyított tejtermékek 56
Savanyú és savanykás ételek
(Frank 1.) 59
Levesek 59
Halételek 79
Húsételek 82
Főzelékek, köretek 103
Feltétek, húspótlók 115
Egytálételek 120
Főtt és sült tészták 132
Friss saláták húsok mellé 134
Salátamártások, öntetek 148
Hideg mártások húsok mellé 150
Meleg mártások húsok mellé 156
Vacsorasaláták 160
Szendvicskrémek, szendvicsek 176
Kocsonyák 181
Fondük 183
Záróételek, csemegék 184
Üdítőitalok 187
Böngésző 191
20 percen belül elkészíthető éte-
lek 191
30 percen belül elkészíthető ételek 194
Betűrendes tárgymutató '197
Irodalom 205
jdanvolt savanyú ételek
óntó A.) 9
Ókor 9
A honfoglalás kora 11
A magyar konyha 13
A káposzta 17
Az ecet 21
A téli savanyúságok 24
avanyúságok piciny boltja
ranyossy Á.—Frank I.) 27
észítsünk ecetet! (Frank I.) 30
telízesítők a háziasszony kuktái
rank 34
Mártások a javából (Frank I.) 37
Savanyúságok (Frank I.) 39
Savanyított gyümölcsök 39
Savanyított zöldségek és sava-
nyúságok 43
Savanyítva eltett főzelékfélék 53
Savanyított tejtermékek 56
Savanyú és savanykás ételek
(Frank 1.) 59
Levesek 59
Halételek 79
Húsételek 82
Főzelékek, köretek 103
Feltétek, húspótlók 115
Egytálételek 120
Főtt és sült tészták 132
Friss saláták húsok mellé 134
Salátamártások, öntetek 148
Hideg mártások húsok mellé 150
Meleg mártások húsok mellé 156
Vacsorasaláták 160
Szendvicskrémek, szendvicsek 176
Kocsonyák 181
Fondük 183
Záróételek, csemegék 184
Üdítőitalok 187
Böngésző 191
20 percen belül elkészíthető éte-
lek 191
30 percen belül elkészíthető ételek 194
Betűrendes tárgymutató '197
Irodalom 205
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...