Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A párduc és a gödölye

A párduc és a gödölye - Rónay György - Régikönyvek
(0 vélemény)

A Szent István Társulat szép feladatainak, kötelességeinek egyike a keresztény kulturális hagyomány életben tartása. Azoknak az ideáloknak őrzése és továbbadása, amelyek erkölcsösebbé tették korunkat, s tanulságaik a mi korunkban is érvényesek. A kilencven éve született, negyedszázaddal ezelőtt elhunyt Rónay György (1913-1978) a 20. századi hazai katolikus szellemű irodalom egyik legjelentősebb alakja volt. Íróként, esszéistaként, gondolkodóként és műfordítóként is maradandót alkotott, a Vigilia főszerkesztőjeként pedig egyféle küldetést teljesített. Amikor a Szent István Társulat arra az elhatározásra jutott, hogy életművét sorozatban megjelenteti, nemcsak a jelentős író emléke ébresztésének szándékával vállalkozik erre, hanem abban a meggyőződésben is, hogy e művekkel napjaink keresztény létszemléletét is erősíti. A párduc és a gödölye közvetlenül az író halála előtt jelent meg. A diktatúra ábrázolásának hitelessége okán Rónay György a rendszerváltozás után posztumusz 1956-os emlékérmet kapott. Emellett a regényben - mint erre címe is utal - alapvető erkölcsi és magatartásbeli kérdések vetődnek föl, amelyek közül talán az elveinkhez való töretlen hűség a legfontosabb. A rég elfogyott mű új kiadásával e kérdésekkel szembesítjük az olvasót.

Kiadó:
Szent István Társulat
Kiadás éve:
2003
Kiadás helye:
Budapest
ISBN:
9633614465
Kötés típusa:
fűzött papír
Terjedelem:
296
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Rónay György

1913 - 1978
Rónay György (eredeti neve: Morócz György) (Budapest, 1913. október 8. – Budapest, 1978. április 8.) József Attila-díjas (1967) költő, író, műfordító, esszéíró, műkritikus, irodalomtörténész, országgyűlési képviselő.

Rónay György  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
akár 40%
Hűségpont:
 
akár 50%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 720 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...