Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

A párviadal A nyolcvannapos párbaj Churchill és Hitler között 1940. május 10. - július 31.

A párviadal - John Lukacs - Régikönyvek
A párviadal - Régikönyvek A párviadal - Régikönyvek
(2 vélemény)

John Lukacs 1924-ben Budapesten született, és 1946 óta él az Egyesült Államokban. Történészprofesszor; tizenhét könyv szerzője. A párviadal arról a küzdelemről szól, amely Hitler és Churchill között zajlik 1940. május 10. és július 31. között - vagyis attól a naptól fogva, amikor Churchill Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Hitler pedig megkezdte villámháborúját, majd alig hat hét alatt bekebelezte jóformán a teljes kontinentális Európát. Így kezdődött a "párviadal" a két férfi között, akiknek a kezében volt akkor a nyugati civilizáció sorsa. John Lukacs mindeddig kimerítetlen forrásokra támaszkodva írja le az eseményeket, és ebben a könyvében is felcsillantja kivételen vonzó elbeszélőtehetségét. Nem éri be a történelmi tények feldolgozásával: alapos és részletes elemzést nyújt mind Churchill, mind Hitler személyiségéről és pszichológiájáról. A könyvet bőséges korabeli fényképanyag egészíti ki; a "Függelék"-ben pedig John Lukacsnak a magyar kiadás számára magyar nyelven írt esszéit közöljük, "Hitler és Magyarország", illetve "Churchill és Magyarország" címmel.

Fordítók:
Mészáros Klára
Borító tervezők:
Sz. Bodnár Éva
Kiadó:
Magyar Könyvklub
Kiadás éve:
1995
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin Nyomda és Kiadó Kft.
ISBN:
9635481764
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
369
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Kategória:
Első fejezet

John Lukacs

1924 -
John Adalbert Lukacs született Lukács János Albert (Budapest, 1924. január 31. –) Széchenyi-díjas magyar születésű amerikai történész.

John Lukacs  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
5 000 Ft 4 500 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
15 000 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (2003Európa Könyvkiadó) 2019.07.22. 11:22

    Egy másik klasszikus a XX. század egyik
    legnagyobb történészétől.

  • (1998Európa Könyvkiadó) 2018.05.01. 15:18

    A 80 napos párbaj Churchill és Hitler között 1940. május 10. és július 31. között. A párviadal arról a küzdelemről szól, amely Hitler és Churchill között zajlik 1940. május 10. és július 31. között - vagyis attól a naptól fogva, amikor Churchill Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Hitler pedig megkezdte villámháborúját, majd alig hat hét alatt bekebelezte jóformán a teljes kontinentális Európát. Így kezdődött a "párviadal" a két férfi között, akiknek a kezében volt akkor a nyugati civilizáció sorsa. John Lukacs mindeddig kimerítetlen forrásokra támaszkodva írja le az eseményeket, és ebben a könyvében is felcsillantja kivételesen vonzó elbeszélőtehetségét. Nem éri be a történelmi tények feldolgozásával: alapos és részletes elemzést nyújt mind Churchill, mind Hitler személyiségéről és pszichológiájáról. A könyvet korabeli fényképanyag egészíti ki. A "Függelék"-ben John Lukacsnak a magyar kiadáshoz írt esszéi vannak, "Hitler és Magyarország", illetve "Churchill és Magyarország" címmel.