A sütő- és cukrász-ipari technológia kézikönyve. II. kötet: Műhelyvezetés a sütőiparban. Üzletvezetés a sütőiparban. IV. kötet: Ipargyakorlástan. [Egybekötve.]
![A sütő- és cukrász-ipari technológia kézikönyve. II. kötet: Műhelyvezetés a sütőiparban. Üzletvezetés a sütőiparban. IV. kötet: Ipargyakorlástan. [Egybekötve.] A sütő- és cukrász-ipari technológia kézikönyve. II. kötet: Műhelyvezetés a sütőiparban. Üzletvezetés a sütőiparban. IV. kötet: Ipargyakorlástan. [Egybekötve.] - Szilassy Alfonz - Régikönyvek](https://d3cke8tg6hiyfg.cloudfront.net/images/175x260/resize/szilassy-alfonz-a-suto-es-cukrasz-ipari-technologia-kezikonyve-ii-kotet-muhelyvezetes-a-sutoiparban-uzletvezetes-a-sutoiparban-i_20fyo2pv.png?v=12)
Szilassy Alfonz A sütő- és cukrász-ipari technológia kézikönyve. II. kötet: Műhelyvezetés a sütőiparban. Üzletvezetés a sütőiparban. IV. kötet: Ipargyakorlástan. [Egybekötve.] Budapest, 1940. Szerző – Szendrői Rezső sokszorosító. [4] + 339 + [1] p.; [3] + 99 + [3] p.; 93 + [1] p. Oldalszámozáson belül számos szövegközti és néhány egész oldalas ábrával, műszaki rajzzal illusztrált gyakorlati kézikönyv, magyar nyelven az első, a teljes sütő- és cukrászati iparágat összefoglaló szakmunka, több évtizedes, gyakorlati kísérletezések eredménye. Szerzője Szilassy Alfonz sütő- és cukrászmester, a sütő- és cukrászipari technológiai laboratórium és tanműhely alapító vezetője, mesterképző tanfolyamok szakelőadója. A sütőmester kézikönyve (összesen hét részre osztott) 4 kötetben jelent meg, ebből az első kötet a bevezető és anyagismereti rész (1–2. rész), a harmadik kötet a cukrásztechnológiával ismertet meg (5–6. rész). Példányunkban a sütőipari technológiára és üzemszervezésre, kereskedelemre, munkaegészségtanra, sőt munkamorálra koncentráló rész található. Részletes tartalma: Műhelyvezetés a sütőiparban. Üzemtan. A kemence és a fűtés. A motor és a hajtószíj. Tésztaképzéstan (Sütőtechnika.) A kovász. A tészta. A tészta kimérése (adagolása) és megformálása (táblamunka). A végérlelés (kelesztés), sütés, tárolás. Termelés: kenyér, rozskenyér, különleges kenyerek, sütemények, kétszersült, perecek, finom-sütemények. Kifogástalan termékek: hibakereső. A sütőipar története. Versek. – Üzletvezetés a sütőiparban. – Ipargyakorlástan: jog, törvények a sütő és cukrásziparban Az illusztrált címoldal verzóján kézzel írt bejegyzések az egyes kötetek áráról. Néhány levélen apró, a szövegtestet nem érintő szakadás. Horváth: 1737. Korabeli, elhalványult aranyozású félvászon kötésben, a felső lapszéleken enyhe foltosság. Jó példány.
- Kiadó:
- A szerző kiadása
- Kiadás éve:
- 1940
- Kiadás helye:
- Budapest
- Nyomda:
- Szendrői Rezső sokszorosító
- Kötés típusa:
- korabeli aranyozott félvászon
- Terjedelem:
- 531
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 17.50cm, Magasság: 20.50cm
- Kategória:
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...