Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

A vendéglátás ételei és tálalásuk

A vendéglátás ételei és tálalásuk - Régikönyvek
A vendéglátás ételei és tálalásuk - Régikönyvek A vendéglátás ételei és tálalásuk - Régikönyvek A vendéglátás ételei és tálalásuk - Régikönyvek A vendéglátás ételei és tálalásuk - Régikönyvek
(0 vélemény)
Sorozatcím:
Szakmai kiskönyvtár
Illusztrátorok:
Varga László
Kiadó:
Belkereskedelmi Továbbképző Intézet
Kiadás éve:
1982
Kiadás helye:
Budapest
ISBN:
9630146894
Kötés típusa:
papír
Terjedelem:
221 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.00cm, Magasság: 22.00cm
Kategória:
BEVEZETÉS 7

I. AZ ÉTELEK TALALÁSÁNAK ESZKÖZEI ÉS MÓDSZEREI 9
1. A tálalás folyamata 9
Előkészítés 9
Tálalás 10
2. Az ételek tálalásához és felszolgálásához szükséges konyhai- és éttermi
felszerelések 10
3. Az alapvető éttermi váltások 31
4. Az alapvető ételcsoportok általános és speciális tálalása 48
Levesek tálalása 50
Mártások tálalása 51
Hideg előételek tálalása 51
Meleg előételek tálalása 51
Halak, rákok és békák tálalása 52
Marhahús ételek tálalása 52
Borjúhús ételek tálalása 52
Sertéshús ételek tálalása 53
Bárány és ürühús ételek tálalási 53
Szárnyashús ételek tálalása 54
Vadhús és vadszárnya)ús ételek tálalása 54
Köretek, főzelékek tálalása 54
Saláták tálalása 55
Tészták és egyéb utóételek tálaló 55
5. Az egyes ételekhez adandó tal3'óeL:nyek, eszkozók és váltások összefoglaló
táblázatai 56


II. ÉTELEK, KÖRETEIK ÉS TÁLALÁSUK 73
1. Levesek 73
2. Mártások 79
Hideg alapmártások 79
Egyéb hideg mártások 79
Meleg alapmártások 81
Egyéb meleg mártások 81
3. Hideg előételek 85
4. Meleg előételek 88
5. Halak és egyéb hidegvérű állatokból készült ételek 93
6. Húsételek 100
Marhahúsból készült ételek 100
Borjúhúsból készült ételek 115
Sertéshúsból készült ételek 121
Bárány- és ürühúsból készült ételek 127
Háziszárnyasokból készült ételek 137
Vadhúsokból és vadszárnyasokból készült ételek 147
7. Főzelékek és köretek 152
Burgonyaköretek 152
Rizs- és gabonaköretek 154
Vegyes köretek 155
Zöldség- és főzelékköretek 156
8. Saláták 160
Zöld- és nyerssaláták 160
Főtt saláták 160
Tartósított savanyúságok 160
Salátaöntetek 160
9. Tészták és egyéb utóételek 162


III. FONTOSABB GASZTRONÓMIAI ISMERETEK 169
1. Ételelnevezések eredete 169
2. Hazai és nemzetközi gasztronómiai szakkifejezések 188
3. Adagolási táblázat 198
Adagkészítés nyersanyagtáblázata 198
Tálalandó mennyiségek 200

Irodalomjegyzék 201
Recept-tárgymutató 203


Dr. Csízmadia László

Dr. Csízmadia László  további könyvei

30%
1 400 Ft 980 Ft (30%)
Antikvár könyv
30%
2 000 Ft 1 400 Ft (30%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...