Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ashenden, a hírszerző

Ashenden, a hírszerző - Maugham, W. Somerset - Régikönyvek
Ashenden, a hírszerző - Régikönyvek Ashenden, a hírszerző - Régikönyvek
(0 vélemény)

„Öszegyűjtött ​elbeszéléseim e kötetének – a harmadiknak – némiképp eltér a felépítése a többiétől – írja W. S. Maugham. Amazokba gyűjtöttem a maláj szigetvilágban játszódó novelláimat. Csakhogy írtam én egy csokor elbeszélést, amely a brit hírszerzés egy ügynökének kalandjairól mesél, az első világháború idején. Ezt az ügynököt Ashendennek neveztem el. Minthogy az elbeszélések mind képzeletemnek ehhez a szülöttéhez kapcsolódnak, hosszúságuk ellenére is úgy véltem helyesnek, ha egy kötetbe sorolom valamennyit. A háborúban szerzett élményeimen alapulnak, de nagyon kérem az olvasót: higgye el, hogy a kötet darabjai nem a franciák által reportage-nak, tudósításnak minősülő műfajhoz tartoznak – a képzelet terméke valamennyi. A valóság nem jó mesemondó. Találomra kezdi a történetet, jóval a kezdet előtt, következetlenül csapong, aztán a semmibe vész, az eldolgozatlan szálak meg csak úgy lógnak belőle – befejezése nincs. A hírszerző munkája általában igen egyhangú. Nagy része merőben haszontalan. az elbeszélőnek hiányos és lényegtelen anyagot kínál, az író dolga, hogy összefüggést teremtsen a részletek között, hogy az elbeszélést drámaisággal ruházza fel, és hogy az egészet hihetővé tegye. Nos – ezen igyekeztem jómagam is e kötet novelláiban.” Európa Könyvkiadó, 1986

Sorozatcím:
Európa Zsebkönyvek 296.
Fordítók:
Borbás Mária, Gy. Horváth László, Kiss Zsuzsa, Osztovits Levente, Dezsényi Katalin, Ferencz Győző, Barkóczi András
Borító tervezők:
Hegedűs István
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Nyomtatott példányszám:
69.000 darab
ISBN:
9630740982
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
271 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Miss King
Borbás Mária 5
A Csupasz Mexikói / THE HAIRLESS MEXICAN
Ferencz Győző 43
Giulia Lazzari
Dezsényi Katalin 83
Az áruló / THE TRAITOR
Gy. Horváth László 125
Őexcellenciája / HIS EXCELLENCY
Osztovits Levente 165
Mr. Harrington szennyese / MR. HARRINGTON'S WASHING
Barkóczi András 201
Szanatórium / SANATORIUM
Kiss Zsuzsa 245

Maugham, W. Somerset

1874 - 1965
William Somerset Maugham (Párizs, 1874. január 25. – Nizza, 1965. december 16.) angol regényíró, elbeszélő és drámaíró; munkáit a világos stílus, a változatos helyszínek és az emberi természet alapos ismerete jellemzi.

Maugham, W. Somerset  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...