Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az ókori Róma története

Az ókori Róma története - Hahn István, Maróti Egon, Ferenczy Endre - Régikönyvek
(1 vélemény)
Kiadó:
Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt.
Kiadás éve:
2008
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Gyomai Kner Nyomda Zrt.
ISBN:
9789631944563
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
434
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.50cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:

Hahn István

1913 - 1984
Hahn István (Budapest, 1913. március 28. – Budapest, 1984. július 26.) ókortörténész, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja (1982).

Hahn István  további könyvei

akár 30%
Hűségpont:
 
akár 40%
Hűségpont:
 
60%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2018. 05. 21. 15:11

    Itália őskora és az itáliai népek története a római királyság bukásáig: Itália őstörténete, az etruszkok, Dél-Itália (Magna Graecia) és Szicília görög gyarmatosítása, Róma története a királyság korában.
    A római köztársaság ás Augustus korának története: A római köztársaság, Róma felemelkedése, Itália egyesítése, a Földközi-tenger vidéke feletti hegemónia megszerzése, az itáliai rabszolgatartó gazdaság kibontakozása és válsága.
    A polgárháborúk kora, A principatus kialakulása
    A római császárkor története: kísérletek a principatus rendjének megszilárdítására, a bürokratikus monarchia rendjének kialakítása (a Flavius-dinasztia), a római birodalom az abszolutisztikus-bürokratikus monarchia korában (az Antoninusok), a római birodalom a II. században. A katonai monarchia, a dominatus kora, a kettéosztott birodalom és a Nyugat-római birodalom bukása.