Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az új élet (fordító által dedikált)

Az új élet (fordító által dedikált) - Dante Alighieri - Régikönyvek
Az új élet (fordító által dedikált) - Régikönyvek Az új élet (fordító által dedikált) - Régikönyvek Az új élet (fordító által dedikált) - Régikönyvek Az új élet (fordító által dedikált) - Régikönyvek
(0 vélemény)

Dante Alighieri. Az új élet. Budapest, 2013. Hungarovox Kiadó (MondAt Kft.) 99 + [5] p. A fordító, Baranyi Ferenc Ungvári Tamásnak szóló dedikációjával. "Ungvári Tamásnak, öt évtizede növekvő tisztelettel és szeretettel, baráti öleléssel: Baranyi Ferenc. 2015. VI. 12." Fordította Baranyi Ferenc. "Dante versei kéziratban terjedtek. Harcolt a campaldinói csatában. Megsebesült. Látomása volt. Gyászolta Beatrice Portinarit. Emlékét megörökítette Az új élet című versciklusban. Az ifjú költő boldogságkeresésének az első fénysugara ez a remek. A holtak közt is az élőt keresi. Látomásokkal megáldott lelke már itt igazi tükörként áll előttünk. A költészet és valóság tudatos összekapcsolódásának lehetünk itt tanúi oly módon, hogy Dante már itt is kihajol az időből. Itt nem a következő nagy korszaknak, a reneszánsznak az előképe, "előfutára", hanem a jóval későbbi koroké. A modern költők hasonló jellegű vallomásain is ott érezzük az ő "szellemujját". Valóságról ír, de a kézzel fogható, szemmel látható eseményeken túl, ott él benne a lélek igazi teljessége. A titkok titkát vallatja, mindazt, ami az emberi lélekben isteni. Több magyar nyelvű fordítás után született meg Baranyi Ferenc ihletett, nagyszerű remeklése: egyszerre hű a nagy firenzeihez, és ugyanakkor a modern olvasó igényeit is a legmagasabb szinten szolgálja. (Tusnády László)" Fűzve.

Fordítók:
Baranyi Ferenc
Kiadó:
Hungarovox Kiadó
Kiadás éve:
2013
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
MondAt Kft.
ISBN:
9786155351259
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
99
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Dante Alighieri

1321 -
Dante Alighieri (eredetileg: Durante Alighieri) (Firenze, 1265. május második fele – Ravenna, 1321. szeptember 14.) itáliai költő, filozófus, az olasz és a világirodalom nagy klasszikusa. Főművét, az Isteni színjátékot Babits Mihály a „világirodalom legnagyobb költeményének”, Jorge Luis Borges a „valaha írt legnagyobb irodalmi műnek” nevezte. Műveiből életbölcsességek, axiómák bonthatók ki.

Dante Alighieri  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 1 200 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 400 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
6 000 Ft 4 800 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft 1 280 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...