Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Báró Eötvös József összes regényei A Karthausi / A falu jegyzője / Magyarország 1514-ben / A nővérek

Báró Eötvös József összes regényei - Eötvös József - Régikönyvek
Báró Eötvös József összes regényei - Régikönyvek Báró Eötvös József összes regényei - Régikönyvek
(0 vélemény)

Báró Eötvös József összes regényei. Révai kiadás. 328 + 535 + 536 + 327 oldal. Fűzött keménykötés. / Báró Eötvös József regényei több oldalról keltik föl az olvasó érdeklődését. Mint a hegycsúcsra igyekvők előtt, olvasói szemében egyre tágabb láthatár nyílik; könnyedén olvasva mesét találunk bennük, életharcot és szenvedéseket; akik mélyebbre látnak, a társadalomban bírálatát; akik elgondolkoznak, tanulságot és életigazságokat, egy nagy szív és bölcs elme tanítását. Tárgyukra nézve e regények nagyon különbözőek, mégis szemlátomást egy gondolatvilágba tartoznak. Egyik tisztán képzeletből van merítve; a másiknak a cselekménye a kor nagy kérdései, sőt szerzőjük politikai irányeszméi körül forog, melyek életrevalóságuk miatt megvalósultak, azonban a könyv mégsem avult el, mert az emberi lelket rajzolja s az élet küzdelmeit, amelyek állandóak. A harmadik történelmi regény, két kor párhuzamos jelenségeit világítja meg; a szenvedélyek túlzásai azonban ott lappanganak minden korban. Máskor a nevelés kérdéseit tárja öl. Nem időszerűek-e ezek, akkor, ma és mindig? Azt tartotta, hogy a költészet kedves játékká süllyed, ha elválik a kör nagy érdekeitől, - de az emberi lélek és az élet alapjában mindig ugyanaz, ugyanazon kérdések, szenvedélyek, vágyak és törekvések gyötrik, csak más-más árnyalatban, mint ahogy az emberi faj a ruháját is váltja koronként.

Kiadó:
Révai kiadás
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Révai
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
328 + 535 + 536 + 327 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
1.38kg
Kategória:
A karthausi I-II. 1-328
A falu jegyzője I-II. 1-535
Magyarország 1514-ben I-II. 1-536
A nővérek I-II. 1-319

Eötvös József

1813 - 1871
Vásárosnaményi báró Eötvös József (Buda, 1813. szeptember 3. – Pest, 1871. február 2.) magyar jogász, író, a Batthyány-kormány, majd az Andrássy-kormány vallás- és közoktatásügyi minisztere, a Magyar Tudományos Akadémia és a Kisfaludy Társaság elnöke, Eötvös Ignác politikus fia, Eötvös Loránd fizikus apja.

Eötvös József  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 400 Ft
10%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1894
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 700 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 200 Ft 1 540 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...