Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Biográfia és társadalomtörténet

Biográfia és társadalomtörténet - Kövér György - Régikönyvek
(0 vélemény)

Amikor a rendszerváltás révén az archívumokkal együtt a családi iratok is hozzáférhetővé váltak, Losonczy Gézáról nem a nálunk divatos politikai életrajzot próbáltam írni. Hiszen egy politikus cselekedetei nem értelmezhetők a karaktervonások és a karriermotívumok felderítése nélkül. Innenfakadt a pszichobiográfia és az oral history iránti kíváncsiság. Eredeti struktúrakutató társadalom- és gazdaságtörténeti munkáim során is érdekelt, vajon be tudom-e népesíteni élő emberekkel például a piaci intézmények világát. A társadalomtörténet hiába hirdette a történelem demokratizálását, ha a korábban elhanyagolt névtelen szereplők nem foglalták el helyüket a Történelem színpadán. De tud a társadalomtörténész individualizálni? Hogyan lehet a csoportoknak arcot adni? Miként lesz a tömegből identitással bíró cselekvő csoport? Megannyi izgalmas kérdés, megéri sorra szemügyre vennünk a válaszlehetőségeket. Kövér György

Kiadó:
Osiris Kiadó
Kiadás éve:
2014
ISBN:
9789632762463
Kategória:

Kövér György

1949 -
Kövér György (Hajdúböszörmény, 1949. január 5. – ) magyar történész, egyetemi tanár, az MTA doktora, az MTA Gazdaságtörténeti Bizottságának elnöke.

Kövér György  további könyvei

A FELHALMOZÁS ÍVE - Kövér György - Régikönyvek
20%
4 500 Ft 3 600 Ft (20%)
Antikvár könyv
Élettani gyakorlatok - Kövér György - Régikönyvek
50%
640 Ft 320 Ft (50%)
Antikvár könyv
Iparosodás agrárországban - Kövér György - Régikönyvek
30%
1 500 Ft 1 050 Ft (30%)
Antikvár könyv
A növekedés terhe - Kövér György - Régikönyvek
15%
3 980 Ft 3 383 Ft (15%)
Új könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...