Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Csírazöldség a natúrkonyhában

Csírazöldség a natúrkonyhában - Ránky Edit - Régikönyvek
Csírazöldség a natúrkonyhában - Régikönyvek Csírazöldség a natúrkonyhában - Régikönyvek
(0 vélemény)

Korunkban egyre nagyobb érdeklődés kíséri az egészséges táplálkozást és a napjainkban újdonságnak számító, természetes élelmiszerek megjelenését. Egyre többen keresik a vitaminokban, ásványi sókban gazdag, kímélő módon előállított, magas tápértékű élelmiszereket, amelyek természetes tápanyagtartalmukat megőrizték. A csíráztatás és a magvak csíráinak fogyasztása az írott történelem előtti időkbe nyúlik vissza. A nagy civilizációk bölcsei évezredeken át esküdtek egészségmegtartó és gyógyító hatására. Napjainkban újra reneszánszát éli a régmúlt idők szokásainak felelevenítése, a rég elfeledett, értékes, empirikus ismeretek felkutatása. Ilyen ismeretekben gyökerezik a csíráztatás tudománya, amivel e füzet segítségével szeretnénk megismertetni az olvasót, a kísérletező embert.

Sorozatcím:
Biofüzet
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632322827
Kötés típusa:
tűzött
Terjedelem:
48 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
4 A csíra életerő
4 Értékes élelem
5 Természetesen és gazdaságosan előállítható értékes csírazöldség 5 A kert nélkül kertészkedők és a biokertészek figyelmébe
g 5 A kert nélkül kertészkedők és a biokertészek figyelmébe

6 A csíráztatás története
6 A csiráztatás őshazája: Kína
7 Csíráztatási hagyományok Európában
8 A csíráztatás múltja Magyarországon

9 A csírázás biológiai folyamata
12 A csírák táplálkozástani értéke
15 A csíráztatás módszerei
16 Csiráztatás csíráztatóedényben
18 A csírák tárolása

18 Csíráztatható magvak
19 Csíráztatható gabonafélék
24 Csíráztatható hüvelyesek
29 Csíráztatható olajos magvak
32 Csíráztatható zöldségfélék, fii- és fűszerfélék magjai

36 A csírák felhasználása és elkészítésük módjai
38 Receptek
48 Irodalom

Ránky Edit

Ránky Edit  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 360 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...