Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Natúrkonyha magyaros és keleti ízekkel

Natúrkonyha magyaros és keleti ízekkel - Régikönyvek
Natúrkonyha magyaros és keleti ízekkel - Régikönyvek Natúrkonyha magyaros és keleti ízekkel - Régikönyvek Natúrkonyha magyaros és keleti ízekkel - Régikönyvek
(0 vélemény)
Borító tervezők:
Táncos László
Kiadó:
Egészségforrás Kiadó
Kiadás éve:
1991
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
139 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.50cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
Bevezető 9

I. Mit evett régen az ember? 10
A legelterjedtebb táplálkozási irányzatok 10
Az egészséges táplálkozás általános szempontjai 12
Az egészségvédő diéta nyersanyagai 13
Mit ettek régen a magyarok? 14

11. Mai táplálkozásunk 19
Idegen anyagok az élelmiszereinkben 19
Étkezésünk következményei 21

Natúrtáplálkozás 25
A natúrtáplálkozás kialakulásának okai 25
A natúrtáplálkozás jellemzői 26
A makrobiotika 28
A vegetarianizmus 30
Natúrtáplálkozás Magyarországon 32

IV. A magyar táplálkozástudományi ajánlások a natúrtáplálkozás
tükrében 33

V. Natúr élelmiszereink 37
A gabonafélék 37
Néhány gyakorlati jótanács a gabonafélékhez 38
A búza — A barnarizs — A kukorica — A köles — A rozs — A zab
— Az árpa — A hajdina 54
A hüvelyesek 55
Néhány gyakorlati jótanács a hüvelyesekhez 55
A szójabab 56


A szójabab-termékek 56
A szójatej — A tofu — A miszo — A szójaszósz — A tempeh —
A szójahús (TVP) — A Nemesszója-termékek 60
A magyar bab-, borsó- és lencsefélék 60
A zöldségek 61
A gyümölcsök 62
Ajánlások a zöldség- és gyümölcsfélékhez 63
Fűszerek és egyéb ízesítő anyagok 64
Ánizs — Babér — Bazsalikom — Boróka — Bors — Citromfű —
Csombor (Borsikafű) — Fahéj — Gyömbér — Kakukkfű — Kapor
— Koriander — Kömény — Lestyán — Majoránna — Mustár —
Rozmaring — Szegfűszeg — Szegfűbors — Szerecsendió — Sáfrány
— Tárkony — Torma — Vanília — Vöröshagyma — Fokhagyma —
Metélőhagyma — Petrezselyem — Zeller — Pirospaprika — Szent-
jánoskenyérpor 73
Ecetféleségek 73
Savanyúság 73
A csíráztatott magvak 75
A só 76
Az édesítőszerek 77
A kristálycukor — A barnacukor — A méz — A maláta-édesítők
— A juhar-szirup — A sűrítmények — A nádméz és a nyírvíz 79
Az olajos magvak 79
A zsiradékok 80
Néhány gyakorlati jótanács a zsiradékokhoz 82
A vaj 82
A gi 83
A margarin 83
Az állati eredetű fehérjeforrások 83
A hús 83
A tejtermék 84
A tojás 84
A fehérje-kompletálás elve 85

VI. Receptek 87
Receptek tartalomjegyzéke 135

VII. Felhasznált irodalom 138


Ránky Edit

Ránky Edit  további könyvei

10%
400 Ft 360 Ft (10%)
Antikvár könyv
10%
2 000 Ft 1 800 Ft (10%)
Antikvár könyv
10%
320 Ft 288 Ft (10%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...