Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Csodaszép Magyarország Hazánk legszebb tájai és látnivalói

Csodaszép Magyarország - Dibás Gabriella - Régikönyvek
(2 vélemény)

Fedezze fel Magyarországot teljes szépségében! Könyvünk régiók szerint nyújt betekintést jellegzetes tájegységeink földrajzi és építészeti nevezetességeibe, természeti kincseibe. Ismerje meg hazánk gazdag történelmi múlttal rendelkező városait, falvait, ezeréves kultúránk ma is látható tárgyi emlékeit. Megcsodálhatója közelebbről a világörökség részévé nyilvánított Pannonhalmát, a Toka-hegyaljai borvidéket, a cseppkőbarlangjairól híres Aggteleki-karsztot, a Hortobágyi Nemzeti Parkot... Utazzon velünk Közép-Európa legnagyobb tava, a Balaton körül! Az ismert üdülőhelyek mellett országszerte kis falvak sora vár arra, hogy felfedezzék az autóval, kerékpárral vagy akár gyalogosan érkező kirándulók. A Csodaszép Magyarország ötlettárként szolgál akár a néhány napos, akár a többhetes országjáró programjának megtervezéséhez. Borvidékek, gyógyfürdők, egyháztörténeti emlékhelyek, tájvédelmi körzetek, várak és kastélyok - megannyi izgalmas úti cél, melyekről kiadványunk részletes leírást kínál. Számtalan lenyűgöző fotó, köztük káprázatos légi felvételek mutatják be mindazon értékeinket, amelyekre méltán lehetünk büszkék.

Kiadó:
Reader's Digest
Kiadás éve:
2005
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Wow Graphic Kft.
ISBN:
9639562297
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
480 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 22.00cm, Magasság: 28.00cm
Súly:
1.80kg
Kategória:
Nyugat-Dunántúl 10
Közép-Dunántúl 68
Balaton régió 122
Dél-Dunántúl 162
Közép-Duna-vidék 206
Budapest 250
Észak-Magyarország 296
Észak-Alföld 350
Dél-Alföld 414
Függelék 464

Dibás Gabriella

Dibás Gabriella  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020. 11. 24. 22:02

    Nagyon szép, értékes könyv, gyönyörű képekkel, jó leírásokkal. Segítséget nyújt ahhoz, ha hazánk csodálatos tájait, híres városait, autentikus településeit szeretnénk megismerni, netán egy kirándulást tervezünk. Természetesen a terjedelmi korlát és a téma sokoldalúsága nem engedi meg, hogy nagyon részletes leírásokat kapjunk az egyes helyekről, de kiindulópontnak tökéletes.

  • 2018. 11. 24. 0:22

    Habár tartalmilag nem éri el a turisztikai szak- és tankönyvek színvonalát, a könyvnek nem is ez a célja. Ehelyett a széles nagyközönséget kívánja megszólítani, a hazáját szerető "átlagembert", és ezt a feladatot bizony igen sikeresen el is látja.
    Ezt a célt szolgálja az RD könyvektől megszokott magas színvonalú kivitel: jó minőségű lapok, színes képek, tömör, lényegretörő leírások sok érdekességgel.
    A könyv jó szívvel ajánlható a Mo. szépségei és látnivalói iránt érdeklődő bármely olvasónak: az átlagembernek a turisztikai tankönyvek helyett, a szakos tanulóknak pedig azok mellett, könnyed kiegészítésként.