Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Drámák Édes fiam / Az ügynök halála / A salemi boszorkányok / Pillantás a hídról / A bűnbeesés után / Közjáték Vichyben / Alku

Drámák - Arthur Miller - Régikönyvek
(0 vélemény)

Arthur Miller 1915-ben született New Yorkban. Apjának női konfekcióüzeme a gazdasági válság éveiben csődbe jutott. Arhur reggel fél ötkor kelt, és tanítás előtt kenyeret hordott ki biciklin. 1932-ben végezte el a középiskolát, két évig dolgozott egy autóalkatrész-kereskedés raktárában, míg összeszedte az egyetemi tandíjat az első félévre. Egyetemi évei alatt - közgazdaságtant és történelmet hallgatott - újságíróskodott, így teremtette elő a további tandíjat. Másodéves korában nyerte el, egy hevenyészett drámájával, élete első irodalmi díját. Elvégezte az egyetemet, utána pedig végigjárta az országot; dolgozott gyárban, volt hajóépítő segédmunkás, teherautó-sofőr, pincér, majd egy sor irodalmi díj elnyerése és első igazán jelentős darabjának, az Édes fiaim-nak (1947) sikere után kikötött a drámaírásnál. És sorra jöttek a nagy drámák: 1949-ben Az ügynök halála, 1953-ban a Salemi boszorkányok - amelynek alapján Millert a hírhedt "Amerikaellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság" elé idézték, kommunista szimpátiával vádolták, megvontákútlevelét, és azután is évekig zaklatták -, 1955-ben a Pillantás a hídról és a Két hétfő emléke. 1956-ban Miller feleségül vette Marilyn Monroe-t, a híres filmsztárt; négy évi házasság után elváltak. Monroe tragikus halála után írta meg Miller az önéletrajzi elemekkel átszőtt lelkiismereti drámát. A Bűnbeesés után-t, 1964-ben pedig, a frankfruti náciper hatására a Köz játék Vichyben című egyfelvonásost. 1968-ban írta az Alku-t. Arthur Miller nemcsak drámát ír; magyarul is megjelent egyik regénye, a Gyújtópont, nálunk is ismert Kallódó emberek című filmje, és drámáin, regényein kívül számos novellával, esszével gazdagította a modern, realista amerikai irodalmat.

Fordítók:
Máthé Elek, Vajda Miklós, Ungvári Tamás, Hubay Miklós, Benedek András
Borító tervezők:
Urai Erika
Kiadó:
Európa
Kiadás éve:
1974
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Harmadik kiadás
Nyomda:
Kossuth Nyomda
ISBN:
9630700670
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
698
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:
Édes fiaim - Fordította Benedek András 5
Az ügynök halála - Fordította Ungvári Tamás 81
A salemi boszorkányok - Fordította Hubay Miklós 187
Pillantás a hídról - Fordította Máthé Elek 303
A bűnbeesés után - Fordította Vajda Miklós 381
Közjáték Vichyben - Fordította Vajda Miklós 527
Alku - Fordította Vajda Miklós 589
A moralista mint drámaíró - Írta Vajda Miklós 681

Arthur Miller

Arthur Miller  további könyvei

Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft
40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1990
Antikvár könyv
1 500 Ft 900 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...