Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Eleink ételei Válogatás régi szakácskönyvekből

Eleink ételei - Régikönyvek
Eleink ételei - Régikönyvek Eleink ételei - Régikönyvek
(0 vélemény)
Borító tervezők:
Urai Erika
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632322010
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
153 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
EU:SZÓ 5 Következnek az túrós étkek 57

HONFOGLALÁS KORI ÉTELEINK 6 Következnek immár az gombákból készült étkek 58
AZ ÁLLAMALAPÍTÁS UTÁN 10 Következnek meggyből csinált étkeknek nemei 59

A szakácsmesterség 11 Következnek az hüvelykes borsók 59

Lakoma 11 Fényes littárium következik immár 59

Piac 1 3 Következnek kásából csinált ételek 60
Konyha 13 Különféle étkek 61

Királyok asztalánál 14 Mondolás és mindenféle kásás étkekről 63
Fogolymadarat sütni, főzni 65
AZ ERDÉLYI FEJEDELEM UDVARI
SZAKÁCSKÖNYVE A 16. SZÁZADBÓL 17 SZÓMAGYARÁZAT 67

SZAKÁCSKÖNYV A 16. SZÁZAD VÉGÉRŐL 72
Válogatás a „Szakács tudomány" receptjeiből 20
Következnek szakácssághoz való mesterségek 72
A tehénhúsról 21
Következnek az borjúhúsról 26 SZÓ MAGYARÁZAT 80
Következnek immár az juhhúsból készült étkek 29 SZENT-BENEDEKI MIHÁLY SZAKÁCSKÖNYVE 82
Következnek az bárányhúsból készült étkek 31 SZÓMAGYARÁZAT 88
Következnek immár az disznóhúsból készült étkek 33 ÉTRENDEK, ÉTKEZÉSI SZOKÁSOK 89

Jer, immár nyúljunk az malaczokhoz 36 A VÁLTOZÁSOK ÉVSZÁZADA 100
Immár az ludhúsból készült étkek következnek 38 SZAKÁTS KÖNYV 1743. 106
Immár az ludfiakról is egy vagy két szóval irok 40 SZÓMAGYARÁZAT 116

Következnek a tyúkokból készült étkek nemei 41 A PAPRIKA, A PARADICSOM ÉS A BURGONYA

Tyúltfiakról következik 43 „URALMÁNAK" KEZDETE 118
Következnek az halakból készült étkek 44 MAGYAR NEMZETI SZAKÁCS KÖNYV 120
Az posárokrul következnek rend szerint 45 A KENYÉRSÜTÉSRŐL 122
Szarvasok járulnak elől 48 A MAGYAR GASZTRONÓMIA 127
Következnek immár az őzek 48 A serpenyő 130
Következnek a nyulak rendszerint 49 A húslevesről (Bouillon) 133

Következnek immár az fánkok 49 A mártásokról 133

Saláták következnek 51
Réteseknek béleseknek nemei következnek 51 ZÁRSZÓ 137
Tejes étkek 52 Egy-két szó a konyháról s konyha-szerekről 137

Sásák következnek 53 A régi mértékek 140
Különfélék 53 A főzésről 141

Következnek az szilvából és almából készült étkek 54 RECEPTKERESŐ 145
Következnek az sültek alá való sásák 54 IRODALOMJEGYZÉK 151
Következnek a tikmonyból készült étkek 56


Szántó András

Szántó András  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...