Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Eleink ételei Válogatás régi szakácskönyvekből

Eleink ételei - Régikönyvek
Eleink ételei - Régikönyvek Eleink ételei - Régikönyvek Eleink ételei - Régikönyvek
(0 vélemény)
Borító tervezők:
Urai Erika
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632322010
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
153 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
ELÓSZO 5
HONFOGLALÁS KORI ÉTELEINK
AZ ÁLLAMALAPITAS UTÁN 10
A szakácsmesterség 11
Lakoma 11
Piac 13
Konyha 13
Királyok asztalánál 14
AZ ERDÉLYI FEJEDELEM UDVARI
SZAKÁCSKONYVE A 16. SZÁZADBÓL 17
Válogatás a „Szakács tudomány" receptjeiből 20
telsenhusról 21
kikerácznek borjúltiaról 26
Következnék immár az jukhütköl készt?lt étkek 29
Következnek az harúnylnisbál kétzült étkek 31
Következneksmniár, az disznólnisböl készült étkek 33
jer. immár nyúltunk az malac-tokba: 36
Immár az ludhürből készült étkek kMtetke--nek 38
immár az ludliakról is egy vagy két szóval irak 40
.Kötietkeznek a tyülioltból készült étkek nemei 41
ninkfiakról következik 43
K.överkeznek ar halakból készült étkek 44
Azposarokrul kavetkernek rend szerint 45
3.2..arvatók járulnak elől 48
Ki:Iva/m:nek immár az őzek
Kneetkeznek a ny utak rendszerint 49
Kivetkeznek immár az,lánktik 49
SaLirák köoakentek 51
Réteseknek békuknek ?Ione( következnek 51
Te.jes étkek 52
Scisák követken.. le& 53
Különfélék 53
Kelretkeznek a szilvellia és alrmika készült étkek 54
Köt:akt:nek az :With alá való .stnák
Következnek a tiknionytiül készült étkek 56


K.inuakezna az túr& étkek 57
Következnek immár az soombákbál készült étkek 58
Következnek meggybál csinált é:Itatta nemei 59
Következnek az kövelykes borsók 59
Fényes &tórium következik immár 59
Következnek két sából csinált ételek 60
Különfille étkek 61
Mondolás és mindenféle kásás étkaról 63
wuadarrt: tűrni, főzni 65
SZOMAGYARAZAT 07
SZAKÁCSKÖNYV A 16. SZÁZAD VÉGÉRŐL 72
Kovelksznek szaltánsághn: vulti mdsr•végek 72
SZÖMAGYARÁZAT 80
SZENT-BENEDEKI MIHALY SZAKÁCSKÖNYVE 82
SZOMAGYARÁZAT 88
ÉTRENDEK. ETKEZESI SZOKÁSOK 89
A VÁLTOZÁSOK ÉVSZÁZADA 100
SZAKÁTS KÖNYV 1743. 106
SZÓMAGYARÁZAT 116
A PAPRIKA, A PARADICSOM ÉS A BURGONYA
..URALMÁNAK" KEZDETE 118
MAGYAR NEMZETI SZAKACS KÖNYV 120
A KENYÉRSÜTÉSRŐL 122
A MAGYAR GASZTRONÓMIA 127
A scrpetz,0 130
kislevesről Boni/Ion) 133
/1 mártásokról 133
ZARSZO 137
Egy-két szó a konyháról s konyha-szerokról 137
A régi mértékek 140
A főzésról 141
RECEPTKERESŐ 145
IRODALOMJEGYZÉK 151


Szántó András

Szántó András  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...