Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Eleink ételei Válogatás régi szakácskönyvekből

Eleink ételei - Szántó András - Régikönyvek
Eleink ételei - Régikönyvek Eleink ételei - Régikönyvek
(0 vélemény)
Borító tervezők:
Urai Erika
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1986
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632322010
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
153 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
ELŐSZÓ 5 Következnek az túrós étkek 57

HONFOGLALÁS KORI ÉTELEINK 6 Következnek immár az gombákból készült étkek 58
AZ ÁLLAMALAPÍTÁS UTÁN 10 Következnek meggyből csinált étkeknek nemei 59

A szakácsmesterség 11 Következnek az hüvelykes borsók 59
Lakoma 11 Fényes littáriúm következik immár 59
Piac 13 Következnek kásából csinált ételek 60
Konyha 13 Különféle étkek 61
Királyok asztalánál 14 Mondolás és mindenféle kásás étkekről 63
Fogolymadarat sütni, főzni 65
AZ ERDÉLYI FEJEDELEM UDVARI
SZAKÁCSKÖNYVE A 16. SZÁZADBÓL 17 SZÓMAGYARÁZAT 67
SZAKÁCSKÖNYV A 16. SZÁZAD VÉGÉRŐL 72
Válogatás a „Szakács tudomány" receptjeiből 20
Következnek szakácssághoz való mesterségek 72
A tehénhúsról 21
Következnek az borjúhúsról 26 SZÓMAGYARÁZAT 80
Következnek immár az juhhúsból készült étkek 29 SZENT-BENEDEKI MIHÁLY SZAKÁCSKÖNYVE 82
Következnek az bárányhúsból készült étkek 31 SZÓMAGYARÁZAT 88
Következnek immár az disznóhúsból készült étkek 33 ÉTRENDEK, ÉTKEZÉSI SZOKÁSOK 89
jer, immár nyúljunk az malaczokhoz 36 A VÁLTOZÁSOK ÉVSZÁZADA 100
Immár az ludhúsból készült étkek következnek 38 SZAKÁTS KÖNYV 1743. 106
Immár az ludfiakról is egy vagy két szóval irok 40 SZÓMAGYARÁZAT 116
Következnek a tyúkokból készült étkek nemei 41 A PAPRIKA, A PARADICSOM ÉS A BURGONYA
Tyúkficikról következik 43 „URALMÁNAK" KEZDETE 11 8
Következnek az halakból készült étkek 44 MAGYAR NEMZETI SZAKÁCS KÖNYV 120
Az posárokrul következnek rend szerint 45 A KENYÉRSÜTÉSRŐL 122
Szarvasok járulnak elől 48 A MAGYAR GASZTRONÓMIA 127
Következnek immár az őzek 48 A serpenyő 130
Következnek a nyulak rendszerint 49 A húslevesről ( Bouillon) 133
Következnek immár az fánkok 49 A mártásokról 133
Saláták következnek 51
51 ZÁRSZÓ 137
Réteseknek béleseknek nemei következnek
Tejes étkek 52 Egy-két szó a konyháról s konyha-szerekről 137
Sásák következnek 53 A régi mértékek 140
Különfélék 53 A főzésről 141

Következnek az szilvából és almából készült étkek 54 RECEPTKERESŐ 145
Következnek az sültek alá való sásák 54 IRODALOMJEGYZÉK 151
Következnek a tikmonyból készült étkek 56


Szántó András

Szántó András  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...