Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Én, Claudius Tiberius Claudius római császár önéletrajzából

Én, Claudius - Robert Graves - Régikönyvek
(0 vélemény)

Robert Graves. Én, Claudius. Tiberius Claudius római császár önéletrajzából. Budapest, [1935]. Athenaeum Kiadás (Ny.). 390 p. Ford. Pálóczi Horváth György. Egészvászon. / Részlet a könyvből: "Mi lehet Claudius drámája, hol itt a tragédia, hol itt a komédia, kérdezi önmagát az ember, ha leteszi Graves regényét, amelynek millió szála közül valamelyiket követve nyilván létre lehet hozni egy drámai világot: csak éppen hogyan? Honnan kezdjük el? Hiszen a regény világa - megfigyelésekből, feljegyzésekből, "lépcsőházi gondolatokból" szőtt kusza rend, nagy, mint maga az élet - minőségileg különbözik a színpad világától: a koncentrált szavak és gesztusok világától. Mi az amiért mégis olyan izgalommal vállalkozunk ennek a műnek a létrehozására? Egyrészt: azonnal szembetűnik a shakespeare-ien nagy jellemek - gonosz és jó világa. Felejthetetlen alakok. De ez még nem volna elég. Meg kell találnunk a főhősben is a drámaiságot mely a sántaságon, a dadogáson túl - melyek színei a drámájának, fontos formai elemei ugyan - sorsának képe is egyben. Mi lehet ez? Miben áll? A félreállás kínja? A megaláztatások? Az önmaga elől is eltitkolt hatalomvágy? A hatalom jellemromboló és megfellebbezhetetlen valósága? Mindez együtt? Ki tudja?"

Fordítók:
Pálóczi Horváth György
Kiadó:
Athenaeum Kiadás
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
II. kiadás
Nyomda:
Athenaeum rt könyvnyomdája
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
390 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Robert Graves

1895 - 1985
Robert Graves (1895. július 24. – 1985. december 7.) angol költő, regényíró, kritikus, tudós, műfordító. Önmagát költőnek tartotta elsősorban, és regényeit pénzkeresetnek tekintette, amely lehetővé tette számára a függetlenséget. Ennek ellenére prózai műveinek köszönheti ismertségét és elismertségét világszerte. Legismertebb művei az Én, Claudius (1934) és Claudius, az Isten (1934) című regényei, az Isten hozzád, Anglia (1929) című I. világháborús önéletírás, valamint a Görög mitológia (1957) című összefoglaló műve.

Robert Graves  további könyvei

akár 30%
Hűségpont:
 
akár 30%
Hűségpont:
 
akár 50%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1971
Antikvár könyv
1 000 Ft 700 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...