Európa konyhája Válogatás 25 ország receptjeiből

- Kiadó:
- Corvina Kiadó Kft.
- Kiadás éve:
- 2006
- Kiadás helye:
- Budapest
- Nyomda:
- Szekszárdi Nyomda
- ISBN:
- 9631355675
- Kötés típusa:
- kemény papír
- Terjedelem:
- 80
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 17.00cm, Magasság: 18.50cm
- Kategória:
Tartalom
ANGLIA ÉS ÍRORSZÁG 7
Bélszínszelet angolosan • Egészben sült angol natúr bélszín • Sült burgonya angol módra
Szalonnás szendvics • Egyszerű angol almatorta • A világhírű angol narancsdzsem
Angol házi narancslikőr • Ír gulyás • Krumplis palacsinta • Ír szegfűszeges sonka
AUSZTRIA 15
Tányérhús almás tormamártással • Zöldbabos-kapros ragu • Eredeti Sacher torta
Salzburgi vaníliás habgaluska
BALTIKUM 19
Lett húsos-céklás burgonyasaláta • Észt böjtös kalácskák
Rigai savanyúkáposzta-leves • Sörben főtt malac • Litván párolt kolbász
BENELUX ÁLLAMOK 23
Brüsszeli meleg saláta • Belga házinyúl aszalt szilvával • Rizstorta
CIPRUS 27
Humusz (csicseriborsó-püré) • Muszaka • Ciprusi mandulás rétes
CSEHORSZÁG ÉS SZLOVÁKIA 31
Gőzölt knédli • Cseh káposztás knédli • Kulajda (cseh savanykás leves) • Morvai madárkák
Bramborák (töltött krumplilepény) • Sztrapacska ünnepi változatban
FRANCIAORSZÁG 36
Tejszínes-kapros lazacleves • Nizzai saláta • Burgundi marharagu francia módra
Gyümölcstorta borkrémmel • A híres francia almatorta
GÖRÖGORSZÁG 41
Görög citromleves • Görög joghurtos báránysült • Töltött szőlőlevelek
IBÉRIAI-FÉLSZIGET 44
Gazpacho (spanyol hideg leves) • Spanyol paella • Karamell-krémpuding
Portugál pezsgős málnaüdítő
LENGYELORSZÁG 48
Bigos (lengyel húsos káposzta) • Aszalt szilvás sertéskaraj • Heringfilé olajban
Lengyel tejfölös hering
MÁLTA 51
Máltai padlizsán • Fenek (sült nyúl máltai módra) • Timpana (sült makaróni)
Rabati fűszeres puding
NÉMETORSZÁG 55
Bajor pácolt sertéscsülök • Borjúláb mártásban • Borjúmadárkák • Málnahabos sütemény
OLASZORSZÁG 59
Eredeti milánói makaróni • Lasagne • Likőrös narancsálom
OROSZORSZÁG 63
Orosz borscs (húsos céklaleves) • Orosz hússaláta • Blini • Bélszín Sztroganoff módra
ROMÁNIA 67
Csorba • Zakuszka • Puliszka gazdagon • Bukovinai saláta • Böjtös babfőzelék
Tárkonyos bárány erdélyiesen
SKANDINÁVIA 71
Dán májpástétom • Tonhalkrém • Marhahús-torta • Csokoládés narancstorta
Svéd sajtkrémes sárgarépa-sütemény
SZLOVÉNIA ÉS HORVÁTORSZÁG 76
Tengeri halleves • Szlovén húsos burek • Gibanica
RECEPTMUTATÓ 79
ANGLIA ÉS ÍRORSZÁG 7
Bélszínszelet angolosan • Egészben sült angol natúr bélszín • Sült burgonya angol módra
Szalonnás szendvics • Egyszerű angol almatorta • A világhírű angol narancsdzsem
Angol házi narancslikőr • Ír gulyás • Krumplis palacsinta • Ír szegfűszeges sonka
AUSZTRIA 15
Tányérhús almás tormamártással • Zöldbabos-kapros ragu • Eredeti Sacher torta
Salzburgi vaníliás habgaluska
BALTIKUM 19
Lett húsos-céklás burgonyasaláta • Észt böjtös kalácskák
Rigai savanyúkáposzta-leves • Sörben főtt malac • Litván párolt kolbász
BENELUX ÁLLAMOK 23
Brüsszeli meleg saláta • Belga házinyúl aszalt szilvával • Rizstorta
CIPRUS 27
Humusz (csicseriborsó-püré) • Muszaka • Ciprusi mandulás rétes
CSEHORSZÁG ÉS SZLOVÁKIA 31
Gőzölt knédli • Cseh káposztás knédli • Kulajda (cseh savanykás leves) • Morvai madárkák
Bramborák (töltött krumplilepény) • Sztrapacska ünnepi változatban
FRANCIAORSZÁG 36
Tejszínes-kapros lazacleves • Nizzai saláta • Burgundi marharagu francia módra
Gyümölcstorta borkrémmel • A híres francia almatorta
GÖRÖGORSZÁG 41
Görög citromleves • Görög joghurtos báránysült • Töltött szőlőlevelek
IBÉRIAI-FÉLSZIGET 44
Gazpacho (spanyol hideg leves) • Spanyol paella • Karamell-krémpuding
Portugál pezsgős málnaüdítő
LENGYELORSZÁG 48
Bigos (lengyel húsos káposzta) • Aszalt szilvás sertéskaraj • Heringfilé olajban
Lengyel tejfölös hering
MÁLTA 51
Máltai padlizsán • Fenek (sült nyúl máltai módra) • Timpana (sült makaróni)
Rabati fűszeres puding
NÉMETORSZÁG 55
Bajor pácolt sertéscsülök • Borjúláb mártásban • Borjúmadárkák • Málnahabos sütemény
OLASZORSZÁG 59
Eredeti milánói makaróni • Lasagne • Likőrös narancsálom
OROSZORSZÁG 63
Orosz borscs (húsos céklaleves) • Orosz hússaláta • Blini • Bélszín Sztroganoff módra
ROMÁNIA 67
Csorba • Zakuszka • Puliszka gazdagon • Bukovinai saláta • Böjtös babfőzelék
Tárkonyos bárány erdélyiesen
SKANDINÁVIA 71
Dán májpástétom • Tonhalkrém • Marhahús-torta • Csokoládés narancstorta
Svéd sajtkrémes sárgarépa-sütemény
SZLOVÉNIA ÉS HORVÁTORSZÁG 76
Tengeri halleves • Szlovén húsos burek • Gibanica
RECEPTMUTATÓ 79
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...