Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Fajkérdés, fajkutatás

Fajkérdés, fajkutatás - Régikönyvek
(0 vélemény)

Fajkérdés fajkutatás. (Bp. 1940.) Egyetemi ny. 322 l. 8 t. Kiadói egészvászon-kötésben, eredeti védőborítóban. Bartucz Lajos (1885-1966) a magyar antropológia kiemelkedő kutatója, tudósa. Egyik főműve a jelen munka, melyről Ortutay 1941-ben ezt írta a Nyugatban: "...aligha van megszokottabb beszédtárgy, vitaanyag a fajkérdésnél - mondani sem kell, hogy e vitákat szinte kizárólag a politikai szenvedély s nem a hozzáértés, vagy a kutató szenvedély fűti. Bartucz Lajos, legkiválóbb magyar tudósa az antropológiának, sok jeles műve után most ebben az összefoglaló munkájában az egész fajkérdés történetét, eddigi tudományos eredményeit foglalja össze s mint jó tanítást adja elénk. ...a kérdéseket történeti fejlődésükben mutatja be, a történeti fejezetek során nemcsak az embertan fejlődéstörténete világosodhatik meg előttünk, hanem maguk a kérdések is. Csak e történeti tisztázás után ... fog hozzá Bartucz az embertan alapfogalmainak, így elsősorban a faj, a rassz, a nép, majd a nemzet fogalmának vizsgálatához, hogy végül röviden a magyarság faji képének kérdésével is megismertessen."

Kiadó:
Királyi Magyar Egyetemi Nyomda
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Királyi Magyar Egyetemi Nyomda
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
338 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.50cm
Súly:
0.45kg
Kategória:

Bartucz Lajos

1885 - 1966
Bartucz Lajos (Szegvár, 1885. április 1. – Budapest, 1966. június 3.) antropológus, egyetemi tanár, a biológiai tudományok doktora (1952).

Bartucz Lajos  további könyvei

30%
4 800 Ft 3 360 Ft (30%)
Antikvár könyv
30%

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...