Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Felkészülés a családi életre

Felkészülés a családi életre - Dr. Czeizel Endre - Régikönyvek
Felkészülés a családi életre - Régikönyvek Felkészülés a családi életre - Régikönyvek Felkészülés a családi életre - Régikönyvek Felkészülés a családi életre - Régikönyvek Felkészülés a családi életre - Régikönyvek Felkészülés a családi életre - Régikönyvek
(0 vélemény)

Dr. Czeizel Endre a hazai tudományos ismeretterjesztés kivételes személyisége, aki annak köszönheti népszerűségét, hogy közérthető formában, mégis tudományos színvonalon képes közvetíteni szakterülete eredményeit. Ez a ritka képesség teszi egyszersmind kiváló tankönyvíróvá is. Középiskolások számára írott tankönyve a maga nemében egyedülálló és régi hiányt pótol minden iskolatípusban - jelentősen megkönnyítve a tanári munkát. A Felkészülés a családi életre című munka az egészségmegőrzés és egészségfejlesztés témakörének olyan rendkívül fontos, ugyanakkor nehéz és "kényes" területét tárgyalja, amely a hazai oktatásból eddig szinte teljességgel hiányzott. A könyv tárgya a szexuális felvilágosítás, és az ehhez szorosan, elválaszthatatlanul kapcsolódó ismeretanyag, mely a 14-18 éves fiatalok számára elengedhetetlen ahhoz, hogy mind testi-fizikai, mind pszichológia téren olyan tudásra, olyan optimális egészségkultúrára tehessenek szert, ami életüket teljesebbé, boldogabbá és könnyebbé teszi.

Kiadó:
Corvina
Kiadás éve:
1996
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szekszárdi Nyomda
ISBN:
963134245X
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
205 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 0.00cm
Súly:
0.35kg
Kategória:
Az embereket boldoggá leginkább a szerelem, kiegyensúlyozottá jó magánéletük, megelégedetté gyermekeik tehetik. a boldogtalanságnak gyakori forrása a szerelmi csalódás, a kiúttalanságnak és a kétségbeesésnek a zsákutcába jutó párkapcsolat, a legmélyebb szomorúságnak a gyermektelenség. A magánéletnek ezek a csapdái elkerülhetők harmonikus életvezetéssel. Ennek érdekében meg kell ismernünk azokat a fontos kérdéseket, amelyek jórészt eldöntik magánéletünk sikerességét vagy sikertelenségét, így a serdülőkor kihívásit, a párkapcsolatok alakításának gyakorlatát, a fogamzásgátlás módszereit, a szexuálisan terjedő betegségek veszélyeit, meg a családtervezést: az egészséges gyermek világra hozásának feltételeit. Természetesen nem gondolom, hogy csak ezek az ismeretek határozzák meg jó sorsunkat; a felelősségérzet, az erkölcs és az emberség is nagyon fontos. A tudatlanság azonban bizonyosan súlyos veszélyeket rejt magában!

Dr. Czeizel Endre

Dr. Czeizel Endre  további könyvei

Születésünk titkai - Dr. Czeizel Endre - Régikönyvek
20%
1 000 Ft 800 Ft (20%)
Antikvár könyv
Ki viszi át a szerelmet? - Dr. Czeizel Endre - Régikönyvek
10%
1 200 Ft 1 080 Ft (10%)
Antikvár könyv
Festők - gének - szégyenek - Dr. Czeizel Endre - Régikönyvek
10%
8 000 Ft 7 200 Ft (10%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...