Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Felszolgálási ismeretek 1.

Felszolgálási ismeretek 1. - Csizmadia László, Oláh Péter - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Szaktudás Kiadó Ház Rt.
Kiadás éve:
2001
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Grafika-Typopress Nyomda
ISBN:
9638616652
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
173
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.50cm, Magasság: 23.50cm
Kategória:
Bevezető 3
A felszolgálókkal szemben támasztott követelmények 5
A helyes üzleti magatartás és a munkafegyelem szabályai 5
A felszolgálók szakmai felkészültsége 14
Etikai követelmények 15
Alapvető munkahelyi erkölcsi követelmények 15
A munkatársak közötti erkölcsi követelmények 16
A vezetők és beosztottak kapcsolatának erkölcsi kérdései 16
A vendégek és felszolgálók kapcsolatának erkölcsi kérdései 17
Igényesség önmagunkkal szemben 17
Higiéniai követelmények 18
Személyi higiénia 18
Az üzleti higiénia 21
Ellenőrző kérdések 26
A termelő- és értékesítőhely ismerete 27
Az üzem és az üzlet fogalma 27
A termelőüzemek 28
Az üzemi helyiségek és kiképzésük 29
A termelőüzemek gépi és egyéb berendezései 33
Az értékesítő üzletek 41
Az értékesítő üzletek helyiségei és kiképzésük 41
Az üzletek gépei, bútorai és berendezési tárgyai 47
Az üzletek díszítőelemei 60
Ellenőrző kérdések 61
Az üzleti felszerelések 62
A felszerelések anyaga szerinti csoportosítás 62
A fémfelszerelések alapanyagai és tulajdonságai 62
A kerámiából készült felszerelések alapanyagai és tulajdonságai 66
Az üvegből készült felszerelések alapanyagai és tulajdonságai 68
A műanyagból készült felszerelések alapanyagai és tulajdonságai 69
A textíliából készült felszerelések alapanyagai és tulajdonságai 70
Az egyéb anyagokból készült felszerelések és azok tulajdonságai 71
A felszerelések rendeltetés szerinti csoportosítása 72
Evőeszközök 73
Tálalóeszközök 75
Tálak és tálalóedények 77
Tányérok 80
Csészék, aljak, kelyhek 81
Kannák és kancsók 83
Poharak 84
Asztali leltár 88
Segédeszközök 89
Asztali fűszertartó edények 96
Éttermi textíliák és textilfelszerelések 97
Dísztárgyak 99
Egyéb eszközök 99
Ellenőrző kérdések 101
Üzleti vendégkör, vendégismeret 102
A vendégek kiszolgálását szabályozó előírások 102
A vendégek igényei 104
A vendégtípusok 105
Kiegészítő anyag 106
A vendégek érdekvédelme 110
Ellenőrző kérdések 111
Általános felszolgálói alapismeretek 112
Hazai, nemzetközi étkezési idő és szokások 112
Az éttermi felszerelések helyes használata 114
A felszolgálókendő használata 114
A tálak és tálcák kézben tartása 115
A tányérok összefogása 116
A tálalóeszközök használata 117
A helyes pohárfogás 118
A tálak beállítása 118
Általános felszolgálási szabályok 119
Terítési módok 121
Repülő- vagy sörcsarnoki terítés 121
Egyszerű éttermi terítés 121
Díszterítés 123
Reggeli- és uzsonnaterítés 128
Felszolgálási módok 129
Amerikai, illetve svájci 129
Francia 129
Orosz 130
Angol 130
A felszolgálók munkabeosztási rendszerei 131
Egyéni rendszer 131
Páros rendszer 132
Brigádrendszer 132
Ellenőrző kérdések 133
Az éttermi felszolgálás általános munkafolyamata 134
Nyitás előtti előkészítő munkák 134
Előkészítő műveletek 135
Terítési műveletek 137
A szervizasztal és a patika felkészítése 145
A felszolgálók egyéni előkészületei 146
Éttermi felszolgálás 146
Asztalfoglalás 147
A vendég fogadása, elhelyezése 149
Rendelésfelvétel, ajánlás 149
Az ételek és italok vételezése, blokkolása 151
Az ételek és italok felszolgálásához szükséges váltások, tálalóedények használata 155
A használt felszerelések leszedése 161
Számlázás és a vendég távozása körüli teendők 163
Az asztal rendbehozatala, utánterítése 166
Zárás utáni teendők 167
Ellenőrző kérdések 168
Forrásmunkák 169

Csizmadia László

Csizmadia László  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 720 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 300 Ft
akár 70%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...