Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Férfikor

Férfikor - Mesterházi Lajos - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az Országháza vadásztermében az új Kossuth-díjasokat köszöntik. "Neked is a díjkiosztó-asztal innenső oldalán kellett volna állnod, komám - mondja a kitüntetett szobrászművész az Elnöki Tanács egyik tagjának. - Mert te voltál köztünk valamikor a legtehetségesebb. Mit csináljunk? Te elpolitizáltad az életed. " Ebből a mondatból indul ki a regény, két régi barát vitája az élet értelméről, felelősségről, tehetségről, választásainak szabadságáról és szükségszerűségéről. Tapasztalati tényanyaga a főhős életútja az 1915-től napjainkig, kalandos út; mert hogy is ne lett volna kalandos az izgalmas végletek, nagy változások e fél évszázadban egy magyar forradalmár útja, aki ott volt az 1930. szeptember 1-i tüntetésen, harcolt Spanyolországban, Párizsban élte át a német megszállást, majd itthon szervezte a Magyar Frontot, fegyverrel küzdött Budapest felszabadításáért. És ha nem is annyira látványos, de semmiképpen sem kevésbé izgalmas éveket élt át 1945-től 1956-on át napjainkig. Hiszen mindig ott volt, ahol a kerék forog! A Férfikor, ha úgy tetszik, legújabb kori történelmünk regénye. Egy nehéz sorsú nemzedék tanúvallomása, kegyetlenül őszinte önvizsgálata, realista számvetése az utókor előtt öt sorsterhes évtizedről, abban a történelmi pillanatban, amikor az a múlt lassan már legendává tisztul a köztudatban. Az ország és a nép hányattásai, küzdelmei, kudarcai, sikerei, egész sorsának hihetetlen fesztávú megváltozása: ez adja az a hátteret, amelyben a szereplők jelleme és tettei valóságos értékük szerint méretnek meg. Mégis elsősorban életregény a Férfikor. A történelem mindig és mindenütt egyéni sorsok alakjában, jellemek konfliktusában elevenedik meg lapjain, úgy, ahogy azt a szóban forgó nemzedék, ki-ki a maga szerepe szerint, átélte. S az írói vállalkozás végső célja: az emberi sors legáltalánosabb képleteinek, hivatás és szolgálat, eszme és tett, egyén és társadalom viszonyának vizsgálata.

Sorozatcím:
30 év
Kiadó:
Magvető - Szépirodalmi könyvkiadó
Kiadás éve:
1975
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9631503437
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
703 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.50cm
Súly:
0.60kg
Kategória:
Egy nap 7
Megvert falu 40
Inasok 91
Dicsőség, szerelem, bukás 137
Budapest, 1930 183
Kiállni és bújni 235
Az emberi feltétel 291
A vízözön 363
A legmélyebb bugyor 409
Föld, kenyér, szabadság! 437
"A hatalom íze" 475
Lidérces éjszakák 503
Balatoni vasárnap 535
A küszöb 585
"Lássuk, uramisten..." 646
Epilógus 697

Mesterházi Lajos

1916 - 1979
Mesterházi Lajos (eredeti neve: Hoffstaedter Lajos) (Kispest, 1916. március 3. – Budapest, 1979. április 4.) magyar író.

Mesterházi Lajos  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...