Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Fűszerkalauz

Fűszerkalauz - Régikönyvek
Fűszerkalauz - Régikönyvek Fűszerkalauz - Régikönyvek Fűszerkalauz - Régikönyvek Fűszerkalauz - Régikönyvek Fűszerkalauz - Régikönyvek Fűszerkalauz - Régikönyvek
(0 vélemény)
Borító tervezők:
Szabó Árbád
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1991
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632344545
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
125 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
Bevezetés 5

Történeti rész 7

A fűszerek hatóanyagai 9

Fűszerek ábécében '13

Áfonya '14
Alkörmös 15
Aloé 16
Angelika 17
Angosztura 18
Ánizs 19
Babér 20
Bazsalikom 21
Benedekfú 22
Boróka 23
Bors vagy fekete bors 24
Borsfű vagy csombor 25
Borsmenta 26
Cayenne-i bors; chilibors 27 Citrom 28
Citrom 28
Citromfű 29
Csillagánizs 30
Édesgyökér 31
Édeskömény 32
Ezerjófű 33
Fahéj 34
Fehér üröm 36


Fekete üröm 37
Fodormenta 38
Fokhagyma 39
Galanga 40
Görögszéna 41
Gyömbér 42
Gyömbérgyökér 43
Izsóp 44
Kakukkfü 45
Kálmos 47
Kapor 48
Kapri 49
Kardamom 50
Kóladió 51
Komló 52
Koriander 53
Kömény 55
Kubebabors 56
Kurkuma 57
Lestyán 58
Levendula 59
Majoránna 60


Metélőhagyma 61
Mustár 62
Narancs 64
Olajbogyó 65
Paprika 66
Pasztinák 67
Petrezselyem 68
Római kömény 70
Római édesköMény 70
Rozmaring .71
Sáfrány 72
Sáfrányos szeklice 73
Szagos müge 74
Szegfűbors 75
Szegfúszeg 76
Szentjánoskenyér 78

Fűszerkeverékek 97

Baromfifűszer 97
Bouget garni 97
• Csilipor 98
Curryk 98
„Fines herbes" 99

Ízesítő szószok (mártások) 101

Abricoma-szósz 101
Austern-szósz 101
Barbecue-szósz 102
Branston 102
Café de Paris-szósz 102
Chili-szósz 102
Chutney-szósz 103
Cocktail-szósz 103
Detjap-Benteng-szósz 103
Francia fokhagymaszósz 103


Szerecsendió 79


Fűszerkivonatok 106

Abszintkivonat • 106
Angosztura (Aromatic Bitters) 107
Benediktiner-kivonat 107
Chartreuse-kivonat 107
Ételek ízesítésére alkalmas kivonat 108
Gyomorkeserú-kivonat I. 108
Cyomorkeserú-kivonat II. 108
Sütemények készítéséhez alkalmas kivonat I. 109
Sütemények készítéséhez alkalmas kivonat II. 109 Vaníliakivonat 109
Vaníliakivonat 109

Borecetek — fűszeres borecetek 110

Fűszerezési ajánlatok 112

Levesek 112
Párolt zöldségek 113
Fózelékek 113
Húsok 113
Halételek 114
Saláták 114

A fűszerek mint egyszerű kozmetikai szerek 116

Fűszernövények felhasznált részei 117

Fűszerek magyar szinonimái 119


Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...