Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Isten katonái - 1456

Isten katonái - 1456 - Bán Mór - Régikönyvek
(0 vélemény)

Régi adósságot törlesztünk, amikor megjelentetjük az Isten katonái 1456 című történelmi regényt. A könyv létezéséről természetesen jó ideje tudnak a Hunyadi című sorozat olvasói, éppen ezért se szeri, se száma nem volt a publikációt sürgető leveleknek, telefonoknak. Az érdeklődők joggal kérdezték, miért "titkoljuk" ezt a művet, miért nem tesszük elérhetővé valamilyen formában a korszak iránt érdeklődők számára. A könyv ugyanis éveken keresztül csupán egy erősen limitált magánkiadás formájában volt elérhető - összesen száz darabot nyomtattak belőle. E magánkiadás egyes példányai magas áron bukkantak fel itt-ott - irreálisan magas áron -, s néhány olvasó abbéli reményében próbált egyet-egyet beszerezni belőlük, hogy talán így birtokába juthat a Hunyadi-sorozat "elveszett", "titkos" darabjának. Először is fontos tehát leszögezni, hogy e mű semmilyen formában sem része a Hunyadi-sorozatnak, noha szereplőinek java része felbukkan itt is, ott is. Az immár tízkötetesre tervezett Hunyadi-széria főhőse, a nagy törökverő hős maga és a családja, közvetlen környezete adja a mellékszereplők többségét. Az Isten katonái 1456 című kötetben viszont Hunyadi János a szó szoros értelmében mellékszereplőként bukkan fel. Ez a mű Giovanni da Capistrano, vagy ahogy inkább ismerjük, Kapisztrán János szentté avatási perének egy izgalmas, korai szakaszába enged bepillantást. A katolikus egyház válságos korszakát élte az 1520-as években: egyrészt fel kellett vennie a kesztyűt a Luther-féle új tanokkal szemben, másrészt a felsőpapság körében dívó, nem éppen istenfélő életmód rossz hírével is meg kellett birkóznia. Nem utolsósorban pedig valamiféle pozitív üzenetet kellett küldenie a küszöbönálló török invázió veszélyének kitett Magyarországnak.

Kiadás éve:
2011
Nyomda:
Kinizsi Nyomda Kft
ISBN:
9789634262886
Kötés típusa:
kemény papír kiadói borítóban
Terjedelem:
274
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:

Mások ezt is megvették mellé

Bán Mór

1968 -
Bán János (írói nevei: Bán Mór, Kim Lancehagen, Gran Goa, Kecskemét, 1968. december 2. –) magyar fantasy és sci-fi író, újságíró. 2008-tól történelmi témájú könyveket is ír. Legnépszerűbb regénysorozata a Hunyadi-ciklus.

Bán Mór  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...