Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Iulius Caesar feljegyzései a Gall háborúról a polgárháborúról

Iulius Caesar feljegyzései a Gall háborúról a polgárháborúról - Iulius Caesar - Régikönyvek
Iulius Caesar feljegyzései a Gall háborúról a polgárháborúról - Régikönyvek Iulius Caesar feljegyzései a Gall háborúról a polgárháborúról - Régikönyvek Iulius Caesar feljegyzései a Gall háborúról a polgárháborúról - Régikönyvek Iulius Caesar feljegyzései a Gall háborúról a polgárháborúról - Régikönyvek
(1 vélemény)
Fordítók:
Szepessy Tibor
Kiadó:
Magyar Helikon
Kiadás éve:
1974
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
ISBN:
9632071042
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
446 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.45kg
Kategória:
FELJEGYZÉSEK A GALL HÁBORÚRÓL / 5
FELJEGYZÉSEK A POLGÁRHÁBORÚRÓL / 243
UTÓSZÓ / 373
JEGYZETEK / 403
FeljeDzések a gall háborúról f 404
Feljegyzések a polgárháborúról / 419
JEGYZETSZÓTÁR / 425


Iulius Caesar

0100 -
Caius Iulius Caesar (vagy Gaius Julius Caesar [ejtsd júliusz kaiszar, illetve júliusz cézár ]; i. e. 100. július 12./13. – i. e. 44. március 15.) római hadvezér és politikus. Fontos szerepet játszott a köztársaság felszámolásában és a császárság intézményének létrehozásában. Elfoglalta Galliát, és elsőként vezetett hadjáratot Britanniába – mindkettőt saját kezdeményezésre. Minden idők egyik legnagyobb hadvezére (stratégája) volt és nagyszerű politikus is (mindkettő alatt leginkább az értendő, hogy kitűnően tudott bánni az emberekkel). Jelentősége az ókor történetében Nagy Sándoréval vetekedik.

Iulius Caesar  további könyvei

A polgárháború - Iulius Caesar - Régikönyvek
10%
1 400 Ft 1 260 Ft (10%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • (1974Magyar Helikon) 2018.02.08. 22:56

    A feljegyzések, a memoár-irodalomnak ez az évezredeken át utánozott mintaképe Caesar galliai hadjáratának és Cn. Pompeius ellen vívott küzdelmének hűvösen tárgyilagos naplója. "Caesarnak az a képessége, hogy könnyűszerrel tudott győzni, felismerhető írásmódján is" - írta róla Herder. Valóban, a feljegyzések nem összekapkodott hadijelentések gyűjteménye, hanem művészi igényességgel, könnyed egyszerűséggel megformált írásmű. A szenvtelen harmadik személyű elbeszélés, az elegáns stílus, a valóság részleteihez ragaszkodó aprólékos pontosság, a háborúk jogos voltának félelmetesen okos bizonygatása mögött azonban gyakran felizzik Caesar önmaga-igazolásának szenvedélye. a két "kötet" legfőbb értéke éppen ennek a világtörténelmetalakító szenvedélynek emberi hitelességében és feszültségében rejlik.