Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Ivanhoe

Ivanhoe - Walter Scott - Régikönyvek
(1 vélemény)

A közkedvelt klasszikus történelmi regény ezúttal érdekes, újszerű köntösben jelenik meg, és elsősorban azoknak az ifjú olvasóknak akar kedvében járni, akiket nemcsak a színes, kalandos cselekmény érdekel, hanem az is, hogyan éltek, öltöztek, laktak, ettek, harcoltak valójában annak a távoli kornak az emberei. A szövegközi rajzok hiteles, korabeli metszetek nyomán mutatja be a középkor viseleteit, építkezését, bútorait, fegyvereit, vértjeit, várait, érméit, különféle használati tárgyait. A kihajtható színes mellékletek még ennél is többet nyújtanak. Lovagi tornákat, várostromokat, lakomákat írnak le képben és szóban, hajókat, erődöket mutatnak be, térképen jelölik a keresztes hadjáratok útvonalát és még sok más érdekességet. A költői képzelet és a hiteles történelmi valóság szépen egészítik ki egymást az Ivanhoe új képes kiadásában, amely egy angol cég ötletét és képanyagát használja fel.

Fordítók:
Szinnai Tivadar
Illusztrátorok:
Christopher Bradbury
Kiadó:
Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve:
1980
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
3.
Nyomda:
Athenaeum Nyomda
ISBN:
9631105024
Kötés típusa:
egészvászon kiadói borítóban
Terjedelem:
286 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 20.50cm, Magasság: 29.00cm
Súly:
1.50kg
Kategória:

Walter Scott

1771 - 1832
Walter Scott (Edinburgh, 1771. augusztus 15. – Abbotsford, 1832. szeptember 21.) skót költő, regényíró, az angol nyelvű romantika kimagasló alakja.

Walter Scott  további könyvei

akár 10%
Hűségpont:
 
akár 30%
Hűségpont:
 
akár 30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (Wordsworth) 2017. 04. 02. 12:21

    A korai középkorba viszi el az olvasót, a XII. sz. utolsó évtizedébe, amelyből az angol nemzet és a mai angol nyelv született meg. A kelta őslakók helyébe lépő angolszászok is elnyomott néppé váltak, amikor Hódító Vilmos normannjaival átkelt a tengeren, és a hastingsi csatában legyőzte az angolszászokat. A két nép idővel egybeolvadt, de Ivanhoe korában még éles az ellentét a hódítók és a legyőzöttek között. A király Oroszlánszívű Richárd, aki más európai uralkodók példájára részt vett a keresztes háborúban. Hazatérőben hajótörést szenvedett, és a német császár fogságába került, aki csak két évvel később bocsátotta szabadon. Közben léha öccse, János herceg bitorolta a hatalmat. Ebben a korban és környezetben lép az olvasó elé Richárd király nagyszerű lovagja, a tiszta lelkű, ifjú Ivanhoe. S megjelenik Robin Hood, az óangol balladák hőse, aki a sherwoodi erdőben tanyázik, és a szegények, az elnyomottak oltalmazója a kegyetlen egyházi és világi uralkodókkal szemben.