Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Jógakonyha Indiai, kínai, japán tradíciók, makrobiotikus receptek

Jógakonyha - Oláh Andor, Gintner Zénó, Timcsák Géza, Kővári Katalin - Régikönyvek
Jógakonyha - Régikönyvek Jógakonyha - Régikönyvek Jógakonyha - Régikönyvek Jógakonyha - Régikönyvek Jógakonyha - Régikönyvek
(0 vélemény)

"Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél." Weöres Sándor Egy ismeretlne étkezési kultúrával találkozni élvezetes és hasznos is. Olvastam egy cikket, amelyben az állt, hogy egy nyugati országban felmérték az európai országok turisztikai előnyeit, hátrányait, és ezeket valamely sajátos pontrendszer szerint értékelték. Hazánk igen kedvezőtlen pontszámot kapott, kosztunk "elnyerte" az egyhangú és az egészségtelen jelzőt is. Hiányolták a diétás, a kímélő és a vegetárius étkezési lehetőségeket. Ha társaságban szóba kerül, hogy vegetárius módon étkezem, nem fogyasztok húst, zsírt, tojást, sőt, hogy napi teendőim mellett rendszeresen átlagosan egy órát szentelek jógagyakorlásnak, majd minden esetben elhangzik a kérdés: - Hogy bírod? - és ugyanekkor a hitetlenkedés jelei tükröződnek az arcokon. Ez természetes emberi reakció. Minden olyan életvitel, amely távol áll tőlünk - szokatlannak tűnik, meglepetést, megdöbbenést, sőt hitetlenkedést is kivált. Mellesleg szólva soha nem tapasztaltam elnéző hitetlenkedést, ha arról folyt a szó, hogy valaki naponta elszív három doboz cigarettát, megeszik egy ültében egy fél ökröt, vagy megiszik esténként egymagában egy üveg pálinkát. A hatás az esetek többségében inkább elismerő, mintha azt fejezné ki, hogy ez igen, ez aztán ember a talpán! A közhangulat nálunk - ki tudja miért - általában a virtust helyezi a diszciéoína fölé. Pedig ebből általában inkább baj származik.

Illusztrátorok:
Eschwig-Hajts Kornél
Borító tervezők:
Urai Erika
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1985
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632320794
Kötés típusa:
ragasztott kemény papír
Terjedelem:
130 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:
Ajánlás
Bevezetés
Mit egyen a jógázó?
Gabonafélék
Zöldségfélék
Tejtermékek
Táplálkozási tanácsok
A helyes diéta
Menüjavaslatok
Étrendmódosítások
A sütés-főzésről
Hogyan ellenőrizhetjük,
hogy helyesen táplálkozunk-e?
Évezredes indiai
hagyomány
Irott szabályok
Bhagavad gita
Satkarmaszangrahah
Hathapradipika
Gheranda szamhitá
Az ajurvéda


Hagyományos jógaétkezés
Az ásramok főztje
Kínában és Japánban:
só-zsin-dzsori, sokujo,
Európában: makrobiotika
Szervezetünk kálium-nátrium
háztartása
Arányok
Makrobiotikus
nyersanyagok
Erdő-mező asztalt terít
Néhány főzésre különösen alkalmas
növény
Mi vásárolható és hol?
Gyökérfélék
Hajtások, levelek, virágok
Egyéb nyersanyagok
Jógagyakorlatok
emésztőrendszeri
bántalmakban
szenvedőknek


Mielőtt az edény
a tűz fölé kerül 67
Gabona alapú ételek 72
Zöldségételek 88
Mártások, krémek 101
Levesek 103
Desszertek 107
Italok 111


Minilexikon
Végszó
(az orvos
véleménye
a jógaétrendről) 119
Irodalom 125
Receptkereső 129

Oláh Andor

Oláh Andor  további könyvei

akár 20%
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 800 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...