Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Reformkonyha A természetes életmód és étrend elmélete és gyakorlata

Reformkonyha - Régikönyvek
Reformkonyha - Régikönyvek Reformkonyha - Régikönyvek Reformkonyha - Régikönyvek
(0 vélemény)
Illusztrátorok:
Nagy Katalin
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1991
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
4.
Nyomda:
Széchenyi Nyomda
ISBN:
9637518053
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
404 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.70kg
Kategória:
Az önmagunkra vigyázás művészete
(Előszó a negyedik átdolgozott kiadáshoz)

A TERMÉSZETES TÁPLÁLKOZÁS ELMÉLETI ALAPJAI

„Vissza Matuzsálemhez!" — avagy miért szükséges étrendünkön változtatni?
(Oláh Andor)

A magyar konyha régen és most (Oláh Andor)

A rész és egész: a sejt és a szervezet fehérje-, szénhidrát- és zsíranyagcseréje
(Oláh Andor—Vadnai Zsolt)
Alapfogalmak
Az oxigén, az oxidáció, a légzés jelentősége
A sav-lúg egyensúly fenntartása ...
A fehérjeegyensúly problémája

Az ásványi anyagok és a vitaminok szerepe az anyagcserében (Oláh Andor)
Makroelemek
A legfontosabb mikroelemek
Az életmentő vitaminok

Gyógyító tápanyagok (Oláh Andor)
Isten mannája: a búzafű és a búzacsira
Búzakorpa emberi fogyasztásra ...
A mák tápértéke
A csicsóka (a cukorburgonya) reneszánsza
Az a csodálatos szója!
A fokhagyma és a vöröshagyma értéke
Tengeri tápszer: az alga
Aludttej, joghurt, kefir
Propolisz, virágpor, méhpempő

A TERMÉSZETES TÁPLÁLKOZÁS GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSA

Aranyszabályok (Oláh Andor—Vadnai Zsolt)
Mit? Mikor? Mennyit? Hogyan? ...
Az anya és gyermeke táplálkozása
A másod- és harmadvirágzás idején ...
Különleges ételkúrák és böjtök (Oláh Andor)
Nyers növényi étrend
Gyümölcskúra
Böjtkúra — csodakúra


A Waerland-féle természetes élet- és táplálkozásmód
A diétáról
Természetes fogyókúra, koplalás nélkül

ÉTELEK ÉS ITALOK RECEPTJEI (Kállai Klára)

A konyha és környéke
Nyers ételek ...
Majonéz
Salátaöntetek, mártások
Saláták
Gyümölcssaláták
Nyers magvakból készült gabonaételek

Fűszer- és gyógynövények
A kenyér
Zöldség- és főzelékfélék
Levesek négy személyre
Főzelékek

Főtt gabonaételek
Tejjel, tejtermékkel készített, rövid ideig sütött (gratinírozott) zöldségételek
Főzelékpudingok (ünnepi ételek) ...
Töltött főzelékfélék
Tésztában sült és kirántott főzelékfélék
Burgonyaételek
Omlettek
Meleg mártások (szószok)
Szendvicsek
Gyümölcsmártások
Pudingok
Felfújtak
Olajban sült tészták
Sült tészták ...
Italok ...
Vizek ...
Gyümölcslevek
Zöldségitalok
Csonthéjas és olajos magvakból készült italok
Védőitalok, gabonaitalok
Kávék
Teák

Heti étrend

Az irodalmi források fejezr‘genkénti jegyzéke a felhasználás sorrendjében ..
Receptkereső


Kállai Klára

Kállai Klára  további könyvei

Házipatika gyógynövényekből
20%
900 Ft 720 Ft (20%)
Antikvár könyv
Reformkonyha
20%
900 Ft 720 Ft (20%)
Antikvár könyv
''Az idő a gazda mindenütt...''
20%
1 200 Ft 960 Ft (20%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...