Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Reformkonyha A természetes életmód és étrend elmélete és gyakorlata

Reformkonyha - Régikönyvek
Reformkonyha - Régikönyvek Reformkonyha - Régikönyvek Reformkonyha - Régikönyvek Reformkonyha - Régikönyvek Reformkonyha - Régikönyvek
(0 vélemény)
Illusztrátorok:
Nagy Katalin
Borító tervezők:
Uray Erika
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1985
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632320964
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
258 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
Őszintén
A természetes táplálkozás elméleti alapjai
9 „Vissza Matuzsálemhez!" — avagy miért szükséges
étrendünkön változtatni?
(Oláh Andor)
25 A magyar konyha régen és most
(Oláh Andor)
42 A rész és az egész: a sejt és a szervezet fehérje-,
szénhidrát- és zsíranyagcseréje
(Oláh Andor Vadnai Zsolt)
43 Alapfogalmak
49 Az oxigén, az oxidáció, a légzés jelentősége
52 A sav—lúg egyensúly fenntartása
59 A fehérjeegyensúly problémája
70 Az ásványi anyagok és a vitaminok szerepe az
anyagcserében
(Oláh Andor)
71 Makroelemek
78 A legfontosabb mikroelemek
80 Az életmentő vitaminok
87 Gyógyító tápanyagok
(Oláh Andor)


87 Isten mannája: a búzafű és a búzacsíra
90 Búzakorpa emberi fogyasztásra
92 Az a csodálatos szója!
95 A fokhagyma és a vöröshagyma értéke
98 Tengeri tápszer: az alga
99 Aludttej, joghurt, kefir

A természetes táplálkozás gyakorlati meg- valósítása
valósítása
103 Aranyszabályok
(Oláh Andor Vadnai Zsolt)
103 Mit? Mikor? Mennyit? Hogyan?
118 Az anya és gyermeke táplálkozása
136 A másod- és harmadvirágzás idején

143 Különleges ételkúrák és böjtök
(Oláh Andor)
143 Nyers növényi étrend
148 Gyümölcskúra
153 Böjtkúra — csodakúra!
157 A Waerland-féle természetes élet- és
táplálkozásmód
161 A diétáról


Ételek és italok receptjei
(Kállai Klára)

171 A konyha és környéke
176 Nyers ételek
176 Majonéz
176 Salátaöntetek, mártások
179 Saláták
187 Gyümölcssaláták
190 Nyers magvakból készült gabonaételek
19S Fűszer- és gyógynövények
196 A kenyér
200 Zöldség- és főzelékfélék
200 Levesek négy személyre
203 Főzelékek
210 Főtt gabonaételek
213 Tejjel, tejtermékkel készített, rövid ideig sütött (gra-
tinírozott) zöldségételek
214 Főzelékpudingok (ünnepi ételek)
215 Töltött főzelékfélék
217 Tésztában sült és kirántott főzelékfélék
218 Burgonyaételek


222 Omlettek
223 Meleg mártások (szószok)
225 Szendvicsek
227 Gyümölcsmártások
228 Pudingok
230 Felfújtak
231 Olajban sült tészták
232 Sült tészták
235 Italok
235 Vizek
235 Gyümölcslevek
237 Zöldségitalok
239 Csonthéjas és olajos magvakból készült italok
239 Védőitalok, gabonaitalok
240 Kávék
240 Teák
241 Heti étrend

Receptkereső

Az irodalmi források fejezetenkénti
jegyzéke a felhasználás sorrendjében


Oláh Andor

Oláh Andor  további könyvei

600 Ft
Antikvár könyv
600 Ft
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...