Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Reformkonyha A természetes életmód és étrend elmélete és gyakorlata

Reformkonyha - Régikönyvek
Reformkonyha - Régikönyvek Reformkonyha - Régikönyvek Reformkonyha - Régikönyvek Reformkonyha - Régikönyvek
(0 vélemény)
Illusztrátorok:
Nagy Katalin
Borító tervezők:
Baróthy István
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Harmadik, változatlan kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
963234409X
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
403 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.70kg
Kategória:
Tartalom
öszintén 9
élet felé...
Előszó a második kiadáshoz) ... ... 12

-1 TERMÉSZETES TÁPLÁLKOZÁS ELMÉLETI ALAPJAI

.Vissza Matuzsálemhez!" — avagy miért szükséges étrendünkön változ-
tatni?
Oláh Andor) ... 17

magyar konyha régen és most
3láh Andor) ... 47

-k rész és az egész: a sejt és a szervezet fehérje-, szénhidrát- és zsíranyag-
cseréje
Oláh Andor—Vadnai Zsolt) ... 69
Alapfogalmak ... 70
Az oxigén, az oxidáció, a légzés jelentősége ... 78
A sav-lúg egyensúly fenntartása ... ... 83
A fehérjeegyensúly problémája ... ... 91

2.,,z ásványi anyagok és a vitaminok szerepe az anyagcserében
3iáh Andor) ... 108
\.iakroelemek ... 109
-1 legfontosabb mikroelemek ... 119
-1z életmentő vitaminok ... 123

ógyító tápanyagok
0 áh Andor) 147
Isten mannája: a búzafű és a búzacsíra 147
Búzakorpa emberi fogyasztásra 151
A mák tápértéke 154
A csicsóka (a cukorburgonya) reneszánsza 155
Az a csodálatos szója! ... 156
A fokhagyma és a vöröshagyma értéke 160
Tengeri tápszer: az alga 164
Aludttej, joghurt, kefir 167


Propolisz, virágpor, méhpempő ... 170

A TERMÉSZETES TÁPLÁLKOZÁS GYAKORLATI MEGVALÓSÍTÁSA

Aranyszabályok
(Oláh Andor—Vadnai Zsolt) ... 175
Mit? Mikor? Mennyit? Hogyan? ... 175
Az anya és gyermeke táplálkozása ... 196
A másod- és harmadvirágzás idején 220

Különleges ételkúrák és böjtök
(Oláh Andor) 228
Nyers növényi étrend ... 228
Gyümölcskúra ... 235
Böjtkúra — csodakúra ... 241
A Waerland-féle természetes élet- és táplálkozásmód ... 248
A diétáról ... 254
Természetes fogyókúra, koplalás nélkül ... ... 265

ÉTELEK ÉS ITALOK RECEPTJEI
(Kállai Klára)

A konyha és környéke ... 275
Nyers ételek ... ... 281
Majonéz ... 281
Salátaöntetek, mártások ... 281
Saláták ... 285
Gyümölcssaláták ... 297
Nyers magvakból készült gabonaételek ... 301

Fűszer- és gyógynövények ... 308
A kenyér ... ... 310
Zöldség- és főzelékfélék ... 316
Levesek négy személyre ... 316
Főzelékek ... 320

Főtt gabonaételek ... 330
Tejjel, tejtermékkel készített, rövid ideig sütött (gratinírozott) zöldség-
ételek ... 334
Főzelékpudingok (ünnepi ételek) ... 336
Töltött főzelékfélék ... 337
Tésztában sült és kirántott főzelékfélék ... 340
Burgonyaételek ... 343


Omlettek 348
meleg mártások (szószok) 350
Szendvicsek 353
Gyümölcsmártások 357
Pudingok 359
Felfújtak 362
Olajban sült tészták ... 364
Sült tészták 366
Italok 370
Vizek ... 370
Gyümölcslevek 371
Zöldségitalok 373
Csonthéjas és olajos magvakból készült italok 375
Védőitalok, gabonaitalok 376
Kávék 377
Teák 377

Heti étrend ... 378

Az irodalmi források fejezetenkénti jegyzéke
a felhasználás sorrendjében ... 380
Receptkereső ... 398


Oláh Andor

Oláh Andor  további könyvei

10%
Kiadás éve: 1991
1 800 Ft 1 620 Ft (10%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...