Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Judit

Judit - Tutsek Anna - Régikönyvek
(1 vélemény)

Tutsek Anna regénye első ízben a Dante kiadásában jelent meg, s komoly sikert aratott. Főhőse Judit, ez a szép, tizenhat éves kislány, aki boldog családban, gondtalanul él a szülők vidéki birtokán. Korához képest talán túlságosan is okos, komoly, intelligens, aki talán éppen azért nem tud nevetni és nem tud sírni… Hiányzik belőle minden, ami olyannyira jellemző a magafajta lányokra, pedig a környezete mindent megpróbál, hogy megnevettessék vagy megrikassák… még a gonosz tréfáktól sem riadnak vissza… Ehhez a családhoz érkezik egy fiatal tanárjelölt, aki Judit fiútestvéreit igyekszik a tudományra oktatni. A tanár és Judit között a kezdeti idegenkedés után szoros barátság alakul ki, mindketten tisztelik a másik tudását, komolyságát… De Judit, a kislány közben nagylánnyá érik, a barátságból mindinkább szerelem lesz és Judit is megtanul sírni…

Borító tervezők:
Dunai Imre
Kiadó:
Garabonciás Könyvkiadó
Kiadás éve:
1989
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Borsodi Nyomda
ISBN:
963740726X
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
112 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.60cm, Magasság: 18.50cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Tutsek Anna

1865 - 1944
Tutsek Anna (asszonyneve: Tábori Róbertné) (Kolozsvár, 1865. március 12. – Budapest, 1944. december 17.) író, Tábori Róbert második felesége, Tábori Piroska író anyja.

Tutsek Anna  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
30 000 Ft 24 000 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
5 000 Ft 4 500 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 500 Ft 2 000 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2017.06.18. 16:09

    Picit beleolvastam ebbe a könyvbe, és felkeltette az érdeklődésemet. Ez a történet egy olyan kamaszlányról szól, aki más, mint a korabeliek. Korához képest elég komoly és zárkózott kislány, akit a környezete még soha nem látott sem sírni, sem nevetni. Nagyon tetszett a következő idézet is: "Jaj annak, aki sírni nem tud… Jaj, akinek kellene és nem bír. Az el nem hullajtott könny kínosabb a vigasztalanságnál. Fojtogatja a torkot, égeti a szemet, ránehezedik a szívre, a kedélyre, s a fájdalom, a szomorúság, a bánat ezerszer kínosabb, nehezebb lesz tőle. Ahelyett, hogy megszabadulna tőle az ember, még mélyebbre ássa bele magát a lelkébe. De ezt nem tudják azok, akik felületesen gondolkoznak."